Ήττα με 2-0 από την Σουηδία για Εθνική Νεανίδων και όλα για όλα με Τουρκία

Newsroom
Την ήττα με 2-0 γνώρισε από την Σουηδία η Εθνική Νεανίδων για την δεύτερη αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19. Με νίκη ή και ισοπαλία επί της Τουρκίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περνάει στην επόμενη φάση.

H Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε 2-0 από την αντίστοιχη της Σουηδίας στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο για την δεύτερη αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19. Στο 16ο λεπτό η Μπιόρκ νικήθηκε στο τετ α τετ από την Γρίβα.

Πέντε λεπτά αργότερα η Σουηδία πήρε το προβάδισμα στο σκορ με την Νίλντεν να σκοράρει σε τετ α τετ απέναντι στην Ελληνίδα τερματοφύλακα. Στο 35ο λεπτό η Εθνική Ομάδα βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση όμως η Αλλάρντ έκανε σπουδαία επέμβαση σε δυνατή εκτέλεση φάουλ της Γιαννακά. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Σουηδία σκόραρε με σουτ της Σβάνστρομ η οποία διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 52ο λεπτό.

Η Εθνική Ομάδα μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ολλανδία και την ήττα από τη Σουηδία θα αντιμετωπίσει την Τουρκία (10/10/2022, 12:00, Παμπελοποννησιακό Σταδιο) στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Η γαλανόλευκη η οποία στοχεύει στην παραμονή στην League A και παράλληλα στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης χρειάζεται ισοπαλία η νίκη στη τελευταία αναμέτρηση για να πετύχει τον στόχο της. Η Ολλανδία και Η Σουηδία οι οποίες προκρίθηκαν ήδη στην επόμενη φάση θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά του ομίλου στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου.

Σουηδία (Κάρολαιν Σιόμπλομ): Αλλάρντ, Ρέιντι, Σενέλιους, Πελγκάντερ, Τιλλένιους, Σβάνστρομ (88΄Σουέντμαν), Νίλντεν (77' Ρένμπεργκ), Στένμπεργκ (59 'Λάρσον), Μπιόρκ (59 Άκερλουντ), Γουίνμπλαντ, Κρόνβιστ (59' Σκόγκ).

Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Γρίβα, Παπαϊωάννου, Παυλοπούλου (10' Σαργιώτη), Κοκμότου, Πλακιά (65' Γεωργουλά), Γιαννακά, Κωστοπούλου (83' Σαριδάκη), Νταρζάνου (46' Σιηδηροπούλου), Καλέση (66' Τριανταφύλλου), Καρυπίδη, Ραπάνη.