Ποδοσφαιρικά αστέρια στο Τόκιο

Ποδοσφαιρικά αστέρια στο Τόκιο

Ποδοσφαιρικά αστέρια στο Τόκιο

bet365

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που θα στρέψουν πάνω τους όλα τα βλέμματα στην Ιαπωνία.

Μάρκο Ασένσιο

Παρά την εξαιρετική του σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ισπανός ακραίος επιθετικός δεν έχει αγωνιστεί καθόλου με την εθνική Ισπανίας μέσα στο 2021. Ο Λουίς Ενρίκε δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το πρόσφατο Euro, ωστόσο κλήθηκε στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας του, ταξιδεύοντας για την Ιαπωνία. Ο Μάρκο Ασένσιο αποτελεί έναν από τους παίκτες που ξεπερνούν το ηλικιακό όριο και έχει δικαίωμα να καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κάθε ομάδας. Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε στηρίζει πολλά στην εμπειρία και την ποιότητα του 25χρονου άσου της «βασίλισσας», προκειμένου να βρεθούν ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι «φούριας ρόχας».

2020

Γκιγιέρμο Οτσόα

Υπερασπίζεται την εστία της εθνικής Μεξικού από το 2005 και έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Gold Cup της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του και μετρά πάνω από εκατό συμμετοχές με το εθνόσημο. Μπορεί σε συλλογικό επίπεδο να μην έκανε ποτέ σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, όμως για τους Μεξικανούς του αποτελεί σημείο αναφοράς στην εθνική ομάδα. Το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ήταν μόλις 19 ετών και δεν αγωνίστηκε σε κανένα ματς. 17 χρόνια μετά, στο Τόκιο, ο Οτσόα αναμένεται να είναι βασικός στην εστία του Μεξικού και αποτελεί έναν από τους λόγους που οι συμπατριώτες του ελπίζουν σε διάκριση.

2020

Φλοριάν Τοβέν

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν ένα από τα “next big things” του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Γάλλος ακραίος συνέδεσε το όνομά του με τη Μαρσέιγ, ενώ αγωνίστηκε και στην Premier League με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Μάλιστα, στο Μουντιάλ του 2018 ήταν στη αποστολή της εθνικής Γαλλίας και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που πολλοί θα περίμεναν, ενώ πριν από λίγο καιρό πήρε μεταγραφή-έκπληξη για τη μεξικάνικη Τίγκρες. Εκεί, θα συναντήσει το συμπατριώτη του Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ. Πριν οι δυο τους αγωνιστούν μαζί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ολυμπιακή ομάδα της Γαλλίας. Τελευταία συμμετοχή του Τοβέν με την εθνική ανδρών των «τρικολόρ» ήταν το 2019.

2020

Πέδρι

Οι εμφανίσεις του στο πρόσφατο Euro άφησαν άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο 18χρονος άσος της Μπαρτσελόνα ήταν κυριολεκτικά μαέστρος στη μεσαία γραμμή της εθνικής Ισπανίας και δικαίως συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης (ο μοναδικός Ισπανός). Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και ο τρόπος παιχνιδιού του νεαρού άσου έκαναν τον Λουίς Ενρίκε να δηλώσει πως «ο Πέδρι είναι καλύτερος από τον Ινιέστα σε αυτή την ηλικία». Μετά από μία χρονιά, που ήταν βασικός στην Μπαρτσελόνα, ο Πέδρι αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές των «μπλαουγκράνα» και την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, πρώτα θα δώσει την ποιότητά του στην ολυμπιακή ομάδα της Ισπανίας. Άλλωστε, είναι μόλις 18 ετών και... αντέχει τα συνεχόμενα παιχνίδια.

2020

Ντάνι Άλβες

Ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα, που θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην πλούσια καριέρα του, ο Ντάνι Άλβες έχει κερδίσει 42 τίτλους (περισσότερους από κάθε άλλον) και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία δεξιά μπακ όλων των εποχών. Το 2019, σε ηλικία 36 ετών, ήταν ο MVP του Copa America στην πορεία της Βραζιλίας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Τότε, επέστρεψε και σε συλλογικό επίπεδο στην πατρίδα του, όμως από εκείνη τη χρονιά δε φόρεσε ξανά τη φανέλα της «σελεσάο». Στο πρόσφατο Copa America ήταν απών, όμως θα ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στην Ιαπωνία. Και ίσως όχι στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά αγωνιζόμενος στα χαφ, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα στη Σάο Πάολο.

2020

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα