Ασταμάτητοι οι μικροί του ΠΑΟΚ πήραν το ντέρμπι με την ΑΕΚ (pics)

Gazzetta team
Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος υποδομών της Superleague σημείωσε η πρωταθλήτρια ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ στην Αθήνα.

Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Δημοτικό στάδιο Αρτέμιδος με τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία και του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ να φτάνουν σε ακόμα μια νίκη διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα υποδομών της Superleague.

Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Κώστα Μπαλωμένο, να λέει «όχι» με τις αποκρούσεις του στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ενώ το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Γκορτεζιάνι στο 77ο λεπτό.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πίεσε τον τερματοφύλακα της Ένωσης, έκλεψε τη μπάλα και ανατράπηκε, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι.

Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλος με την ομάδα των Γκαρσία-Σνάουτσνερ να διατηρούν το απόλυτο «5Χ5» στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αγγελόπουλος, Κατσικάς, Ματζουρανάκης, Κώτσιος, Αρβανίτης, Ποζατζίδης, Ρουκουνάκης, Κοσίδης, Κορομηλάς, Γεωργέας, Τσιαχματιώτης.

ΠΑΟΚ: Μπαλωμένος, Παναγιώτου, Μανωλιούδης, Τσοπούρογλου, Αβεντισιάν, Γιαξής, Κουτεντάκης, Γρόσδης (82′ Κιτσάκης), Βρακάς (65′ Πανίδης), Κούτσιας (72′ Κωνσταντέλιας), Γκορτεζιάνι (82′ Πιπιλιάρης).

Γκαρσία: «Κι άλλα παιδιά στην πρώτη ομάδα»

Ο Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ, εξέφρασε την επιθυμία να δει κι άλλα παιδιά των ακαδημιών να παίζουν στις πρώτες ομάδες, όπως συμβαίνει στον ΠΑΟΚ με τους Μιχαηλίδη, Τζόλη, Βρακά, Κούτσια και Τσιγγάρα.

«Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να παίζουν ποδοσφαιριστές των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως είναι ο Τζόλης. Και η ΑΕΚ διαθέτει καλή ομάδα και καλούς ποδοσφαιριστές, πρέπει να προσέξουμε όλους τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Οι ομάδες έχουν προβλήματα, πρέπει όλες να προσέξουν περισσότερο τα παιδιά των ακαδημιών τους και μετά να αποκτούν ξένους που θα κάνουν τη διαφορά. Αυτή είναι η δική μου δουλειά και η δουλειά όλων των προπονητών των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές εκτός του Μιχαηλίδη και του Τζόλη, πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά ως κλαμπ και ως προπονητές. Δεν λέω να παίζουν όλοι, αυτό δεν γίνεται, αλλά πολλά παιδιά των ακαδημιών πραγματικά αξίζουν" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός στην κάμερα της Nova, ενώ ερωτηθείς για το αυριανό ντέρμπι των «μεγάλων» στο ΟΑΚΑ, σημείωσε:

«Όλα τα ντέρμπι είναι δύσκολα. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στα ντέρμπι χρειάζεται πάθος και καρδιά».