Μονακό: Οι υπέροχες νέες προπονητικές της εγκαταστάσεις (pics+vid)

Σωτήρης Μυκονίου
Παραδόθηκε στην Μονακό το νέο της προπονητικό κέντρο και το βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα δείχνει ένας άκρως εντυπωσιακό αποτελέσμα.

Ο ιδιοκτήτης της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ ήθελε να δώσει στους παίκτες της πρώτης ομάδας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για προπόνηση και τα κατάφερε. Το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας με όνομα «AS MONACO Performance Center» είναι εμπνευσμένο από κείνο της Τότεναμ, στο οποίο έγιναν αρκετές επισκέψεις κατά τη διάρκεια των έργων. Καταλαμβάνει 12.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τρία γήπεδα εκ των οποίων το ένα είναι επιπέδου προδιαγραφών της FFF/UEFA. Το κόστος του έφτασε τα 55 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Τα αποδυτήρια των παικτών είναι εξίσου εντυπωσιακά, αφού έχουν θέσεις για 38 παίκτες ενώ σε κάθε μία εξ' αυτών υπάρχει ένα αποθηκευτικό κουτί και μία ψηφιακή οθόνη.

Συνεχίζουμε με το υπερσύγχρονο γυμναστήριο της ομάδας το οποίο είναι πραγματικά τεράστιο παρέχοντας πραγματικά τα πάντα στους παίκτες. Μάλιστα συνδέεται άμεσα με το γραφείο ανάλυσης της απόδοσης των παικτών το οποίο συλλέγει όλα τα δεδομένα σχετικά με την φυσική και ψυχολογική κατάσταση των παικτών.

Φυσικά υπάρχει υπερσύγχρονο ιατρείο με ειδικές αίθουσες για γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς, χειροπρακτικούς και ψυχολόγους. Αυτό συνδέεται τόσο με τα αποδυτήρια όσο και με όλη την περιοχή που είναι αφοσιωμένη στην απόδοση των παικτών. Υπάρχει ακόμη ξεχωριστός χώρος για λουτροθεραπεία σε δύο επίπεδα για ξεκούραση, ανάρρωση και επανάκαμψη. Περιέχει κρύα και ζεστά μπάνια, σάουνα, χαμάμ και πολλά ακόμα.

Υπάρχουν ακόμα Dream Box για τους παίκτες. Είναι εξοπλισμένα με πέντε κάψουλες όπου οι παίκτες μπορούν να ξεκουραστούν ανάμεσα στις δύο προπονήσεις της ομάδας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (ελφαριά θεραπεία, κατάλληλα στρώματα, χαλαρωτική μουσική).

Δεν θα μπορούσε να μην έχει και την απαραίτητη καφετέρια όπου θα κάθονται οι παίκτες και τα μέλη του επιτελείου για να φάνε πρωινό και μεσημεριανό όλοι μαζί. Υπάρχει χώρος για 56 άτομα (συν άλλα 24 για πιο πριβέ καταστάσεις). Τα φαγητά μαγειρεύονται όλα εκεί. Υπάρχει οργανικός κήπος από τον οποίο παράγονται όλα τα λαχανικά που χρειάζονται για τα γεύματα. Ένας διατροφολόγος είναι παρών σε κάθε γεύμα και βοηθάει τους παίκτες λύνοντας τις απορίες τους.

Τέλος, διαθέτει κι ένα αμφιθέατρο 80 θέσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, αλλά κυρίως χρησιμοποιείται για τις συνεντεύξεις Τύπου της ομάδας, που είναι περίπου 60 τον χρόνο. Μάλιστσα, υπάρχει και διαθέσιμος χώρος για να φιλοξενηθούν οι παίκτες και το σταφ της ομάδας.

Δείτε το τρομερό βίντεο που δημοσίευσε η Μονακό: