Ligue 1: «Έφοδος» στα γραφεία των Σεντ Ετιέν - Ανζέ και συλλήψεις ατζέντηδων

Newsroom
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στη Γαλλία με συλλήψεις ατζέντηδων για παράνομη δράση, γεγονός που έμπλεξε και τη Σεντ Ετιέν και την Ανζέ οι οποίες τέθηκαν στο επίκεντρο των ερευνών για τις μεταγραφές των Αουσίς-Μπραχίμι αντίστοιχα.

Σκάνδαλο στον χώρο των ατζέντηδων ξέσπασε στη Γαλλία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Parisien», η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις την Τρίτη (14/6) και παράλληλα έκανε «έφοδο» στα γραφεία των Σεντ Ετιέν, Ανζέ για να «ξεσκονίσει» τα οικονομικά στοιχεία από μεταγραφικές υποθέσεις που τις συνέδεαν με τουλάχιστον τρεις από τους συλληφθέντες ατζέντηδες.

Την ίδια μέρα που η Μπορντό υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία λόγω χρεών, οι Αρχές στη Γαλλία πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση και στο επίκεντρο τέθηκαν οι δύο σύλλογοι, αναφορικά με τις «ύποπτες» μεταγραφές των Αντίλ Αουσίς και Μπιλάλ Μπραχίμι αντίστοιχα. Ο έλεγχος στα γραφεία των Στεφανουά (υποβιβάστηκαν στη Ligue 2) και της Ανζέ (14η στη Ligue 1) αποσκοπούσε στο να εντοπιστούν οι ροές χρημάτων προς τους εν λόγω ατζέντηδες, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης άσκησης επαγγέλματος.

Όσο αφορά τα δύο κλαμπ, η προκαταρκτική έρευνα έλαβε τέλος και με εξαίρεση την ανακριτική διαδικασία μερικών υπαλλήλων της Ανζέ που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, καμία δεν αντιμετωπίζει ποινές προς το παρόν. Οι Στεφανουά ανέφεραν στις Αρχές πως τη μεταγραφή του Αουσίς διαχειρίστηκε διαπιστευμένος ατζέντης από την UEFA και τη γαλλική ομοσπονδία και πως οποιαδήποτε ατασθαλεία στις πληρωμές αφορά την πλευρά του ίδιου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image