Μπορντό - Λυών 2-2: Επιστροφή στις γκέλες για τους «Λιονέ»

Βασίλης Μπαλατσός
H Λυών προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στη 17η Μπορντό, όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της με τους «Γιρονδίνους» να παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό.

Στο «Ματμούτ Ατλαντίκ» η Λυών επέστρεψε στις μέτριες εμφανίσεις και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μπορντό με σκορ 2-2. Παρόλο που οι «Λιονέ» προηγήθηκαν δις, η 17η Μπορντό κατάφερε να πανηγυρίσει έναν πολύτιμο βαθμό.

Το σκορ για τη Λυών άνοιξε στο 29' ο Τζέισον Ντεναγέρ με κεφαλιά, στο 36' ο 18χρονος Μαλό Γκουστό έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με το σκορ να έρχεται στα ίσα, στ 41' ο Τιάγκο Μέντες έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα του με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής, όμως στο 58' οι «Γιρονδίνοι» βγήκαν στη κόντρα και ο Αλμπέρτο Έλις, νίκησε τον Άντονι Λόπες σε τετ α τετ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μεγάλο «διπλό» για το Στρασβούργο μέσα στη Νίκαια

Στη Νίκαια η τέταρτη Νις γνώρισε βαριά ήττα, καθώς το Στρασβούργο πήρε το «διπλό» με σκορ 3-0 και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μόλις ένα βαθμό μακριά από την Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21' με τον Αζόρκ να νικάει σε τετ α τετ τον Μπενίτεζ. Στο 82′ ο Ντιαλό με τακουνάκι μετά το σουτ του Μπελγκάρ έκανε το 0-2 και δύο λεπτά αργότερα ο Τομασόν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, κάνοντας το τελικό 3-0.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (5/12):

Σεντ Ετιέν - Ρεν 0-5

Λοριάν - Ναντ 0-1

Μονακό - Μετς 4-0

Μονπελιέ - Κλερμόν 1-0

Ρεμς - Ανζέρ 1-2

Νις - Στρασβούργο 0-3

Μπορντό - Λυών 2-2

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image