Γρανάδα - Χετάφε 2-1: Ανατροπή και όνειρα για Europa League (vid)

Gazzetta team
Με δύο γκολ μέσα σε εννέα λεπτά, η Γρανάδα έριξε στο καναβάτσο την Χετάφε (2-1) και παραμένει στο «κόλπο» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Χετάφε ταξίδεψε για την Γρανάδα με στόχο να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για την ιστορική έξοδο στο Champions League και, μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί στο μοναδικό της σουτ εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ανδαλουσιανοί, όμως, οι οποίοι με την σειρά τους παλεύουν για την έξοδο στο Europa League, έφεραν τα πάνω – κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της μαδριλένικης άμυνας, έφτασαν στην σπουδαία ανατροπή (2-1).

Ο Νταβίδ Τιμόρ, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή (20'), έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πέπε Μπορδαλάς, για την οποία το σενάριο του αγώνα στο «Λος Κάρμενες» εξελίσσονταν ιδανικά.

Η Γρανάδα, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές, έψαξε την ισοφάριση και την βρήκε στο 70', όταν ο Τζενέ απέτυχε να διώξει την μπάλα σε γέμισμα προς την περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το αυτογκόλ φάνηκε να «παγώνει» τους φιλοξενούμενους, αφού εννέα λεπτά αργότερα η Γρανάδα έφτασε στην ολική ανατροπή με διπλή προσπάθεια του Κάρλος Φερνάντεθ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα λάθος της άμυνας της Χετάφε.

Η Γρανάδα απέχει πλέον έναν βαθμό από την έβδομη θέση, η οποία ενδέχεται να δώσει εισιτήριο για το Europa League, ενώ η Χετάφε παρέμεινε μεν πέμπτη, αλλά κινδυνεύει στο τέλος της 28ης αγωνιστικής να έχει βρεθεί μια θέση πιο κάτω και λίγο πιο μακριά από την πρώτη, «χρυσή» τετράδα.

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα – Βίκτορ Ντίαθ, Ντουάρτε, Σάντσεθ, Νέβα – Φουλκιέ (46' Φέδε Βίκο), Ερέρα (70' Ζιλ Ντίας), Γκοναλόνς (59' Ετέκι), Ματσίς (85' Βαγέχο) - Σολδάδο (70' Κορτές), Κάρλος Φερνάντεθ.

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Σόρια – Σουάρες, Τζενέ, Ετσέιτα, Ολιβέρα – Νιόμ (84' Ντιαγέ), Τιμόρ (84' Ντούρο), Ετέμπο, Κουκουρέγια (78' Κένεντι) - Μολίνα, Ντέιβερσον (60' Άνχελ).