La Liga: Ανατροπή στην... ανατροπή η Σεβίλλη, όνειρα Ευρώπης για τη Τζιρόνα

Νίκος Κικίδης
Αν και είδε την Εσπανιόλ να φέρνει τούμπα το ματς στο «Πιθχουάν», η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή στο φινάλε και πήρε τη νίκη με 3-2. Υπέταξε και τη Μαγιόρκα η Τζιρόνα που ονειρεύεται... Ευρώπη!

Αλύγιστη αποδείχθηκε η Σεβίλλη, η οποία απάντησε στην ανατροπή της Εσπανιόλ και με το τελικό 3-2 την έβαλε σε μπελάδες υποβιβασμού! Αν και οι Καταλανοί κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς μετά το γρήγορο γκολ του Μπράιαν Χίλ στο 22΄χάρη στο αυτογκόλ του Ρέκικ (29΄) και το τελείωμα του Πουάδο (43΄), οι Σεβιγιάνοι τελικά χαμογέλασαν τελευταίοι. Αρχικά ο Οκάμπος στο 69΄ισοφάρισε από την άσπρη βούλα, με τον Γκέιγ στο 88΄να ολοκληρώνει την ανατροπή για το τελικό 3-2 που κράτησε τους Καταλανούς εντός της επικίνδυνης ζώνης.

Την ίδια ώρα η Τζιρόνα λύγιζε και τη Μαγιόρκα με 2-1 για να φτάσει τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα που την έχουν στείλει στο -2 από την πρώτη εξάδα της La Liga. Τον δρόμο της νίκης για τους Καταλανούς άνοιξε ο Μπερνάρντο στο 45+2, με τον Μουρίκι ωστόσο να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι στο 80΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως ο φορμαρισμένος Τάτι Καστεγιάνος έκανε το τελικό 2-1 και υπέγραψε ακόμα ένα τρίποντο για την ομάδα του, η οποία πλέον φουλάρει για έξοδο στην Ευρώπη.