Μπαρτσελόνα – Χετάφε 1-0: Νίκη με τα χίλια ζόρια και στο +6 (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Χετάφε 1-0: Νίκη με τα χίλια ζόρια και στο +6 (vid)

bet365

Ένα γκολ του Πέδρι ήταν αρκετό για να χαρίσει σε μια υποτονική Μπαρτσελόνα την αγχώδη νίκη επί της μαχητικής Χετάφε στη Βαρκελώνη (1-0) και το +6 σε σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με ματς περισσότερο.

Στην μάχη του πρωταθλητισμού, ο σκοπός ενίοτε αγιάζει τα μέσα. Και η Μπαρτσελόνα, παρ’ ότι έμεινε μακριά από την καλή της εκδοχή, λύγισε με πολλές δυσκολίες την Χετάφε στη Βαρκελώνη (1-0) και ανέβηκε στο +6 σε σχέση με τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δοκιμάζεται αργότερα στο Μπιλμπάο με αντίπαλο την Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε (22:00).

Σε γιορτινό κλίμα η ατμόσφαιρα στο «Καμπ Νόου», αφού η ομάδα πρόσφερε στους φιλάθλους το Σούπερ Καπ Ισπανίας που κατέκτησε πρόσφατα, ενώ ο σύλλογος τίμησε τον αρχηγό Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Μπάρτσα που ξεπερνάει τις 700 συμμετοχές με τη Μπλαουγκράνα φανέλα, πίσω από Λιονέλ Μέσι και Τσάβι.

Χωρίς τον τιμωρημένο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τσάβι (αλλά και τον Φεράν Τόρες, επίσης τιμωρημένο), ξεκίνησε τον Ανσού Φατί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να παίρνει την θέση του δεξιού μπακ, ώστε να ξεκουραστεί για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ρόναλντ Αραούχο.

Σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού από τους φιλοξενούμενους ο πολύτιμος μέσος Μάουρο Αραμπάρι, ο οποίος αναμένεται σύντομα να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, αλλά και ο επιθετικός Μουνίρ Ελ Χανταντί, ο οποίος δεν μπόρεσε έτσι να επιστρέψει στο άλλοτε «σπίτι» του.

«Κλειδαράς» ο Πέδρι, «τείχος» ο Τερ Στέγκεν

Στατική η Μπάρτσα στα πρώτα λεπτά, έχοντας βεβαίως την κατοχή της μπάλας και μια πρώτη ευκαιρία σε σουτ του Ουσμάν Ντεμπελέ έξω από την περιοχή που δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως τον Νταβίντ Σόρια, με την Χετάφε να έχει σκοράρει μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Ενές Ουνάλ, αλλά με το γκολ να ακυρώνεται ορθά για οφσάιντ.

Πέρα από αυτή την φάση, πάντως, οι Μαδριλένοι έβγαιναν πολύ καλά στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι το συχνό ανέβασμα των Καταλανών, οι οποίοι δεν απείλησαν καθόλου στο πρώτο ημίωρο, με τον Τσάβι να αλλάζει πλευρές τους Ντεμπελέ και Ραφίνια, μήπως μπορέσει να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα της ομάδας του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Εντέλει, η οπισθοφυλακή διασπάστηκε ύστερα από κλέψιμο της μπάλας από τον Αντρέας Κρίστενσεν, ο οποίος βρήκε τον Ραφίνια, η σέντρα του οποίου είχε αποδέκτη τον Πέδρι, με τον Κανάριο μέσο να νικάει με κοντινή προβολή τον Σόρια, για να λυτρώσει την Μπάρτσα (35’).

Για πρώτη φορά, ο Πέδρι σκοράρει σε δύο διαδοχικές συμμετοχές του με την κυανέρυθρη φανέλα, αν και έξι λεπτά αργότερα κόντεψε από ωραίος να γίνει μοιραίος. Λάθος παράλληλο γύρισμα, κλέψιμο του Μπόρχα Μαγιοράλ που έμεινε μόνος του προ του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά, αποτρέποντας την ισοφάριση από την Χετάφε, η οποία την άγγιξε εκ νέου στο 43’, και πάλι με τον άλλοτε επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Ενοχλήσεις άφησαν στον πάγκο Κρίστενσεν και Αλεχάντρο Μπάλντε, με Έρικ Γκαρθία και Τζόρντι Άλμπα αντίστοιχα να παίρνουν τις θέσεις τους για μια Μπαρτσελόνα που ήλεγξε καλύτερα την μπάλα και τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος, χωρίς πάντως να απειλήσει, αλλά και χωρίς να απειληθεί ιδιαιτέρως.

Μετά την μια ώρα παιχνιδιού, ο Τσάβι έβαλε τον Φρανκ Κεσιέ αντί του Ραφίνια για να έχει και πάλι τέσσερα χαφ, μια συνταγή που πέτυχε απόλυτα στον τελικό του Σούπερ Καπ με τη Ρεάλ και επιτρέπει στην ομάδα του να διαχειρίζεται καλύτερα τον χρόνο.

Όπως συνέβη και στο 1-1 με την Εσπανιόλ στο «Καμπ Νόου», η Μπαρτσελόνα δεν φρόντισε (ή δεν μπόρεσε) να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά αυτή την φορά δεν την πλήρωσε, με τη Χετάφε να απειλεί με κεφαλιά άουτ του Μαγιοράλ, αλλά μέχρι εκεί…

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με Κεσιέ και Φατί, κράτησαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την καταπληκτική φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ, το βράδυ της Τετάρτης (25/01, 22:00) στο «Καμπ Νόου».

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (77’ Μάρκος Αλόνσο), Κουντέ, Κρίστενσεν (46’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία), Μπάλντε (46’ λ. τρ. Τζόρντι Άλμπα) – Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι – Ντεμπελέ, Φατί, Ραφίνια (62’ Κεσιέ).

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια – Νταμιάν Σουάρες, Τζενέ, Ντουάρτε, Αλντερέτε, Ιγκλέσιας (84’ Άλβαρες) – Αλενιά, Λουίς Μίγια (84’ Σεοάνε), Αλγκόμπια (62’ Βιγιάρ) – Μαγιοράλ (77’ Πόρτου), Ουνάλ (84’ Λατάσα).

Στραβοπάτημα για Οσασούνα απέναντι στην ουραγό

Τρανταχτή απώλεια για την Οσασούνα στην κούρσα που δίνει για να βγει Ευρώπη, καθώ έμεινε στο 1-1 απέναντι στην ουραγό Έλτσε και περιορίστηκε στην 7η θέση της La Liga. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Άβιλα (20΄), η Έλτσε κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κάρμονα στο 67΄και να κλειδώσει τον βαθμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα