La Liga: Ήττα και στις Βαλεαρίδες για την Ατλέτικο, λύγισε η Σεβίλλη των εννέα παικτών

Γιάννης Αρώνης
La Liga: Ήττα και στις Βαλεαρίδες για την Ατλέτικο, λύγισε η Σεβίλλη των εννέα παικτών

bet365

Η Ατλέτικο στραβοπάτησε και στην έδρα της Μαγιόρκα (ήττα 1-0) χάνοντας σημαντικό έδαφος για την μάχη της τετράδας, ενώ η Σεβίλλη των εννέα παικτών υπέκυψε στην Σοσιεδάδ. Αλμερία, Βιγιαρεάλ συνέχισαν επίσης νικηφόρα.

Με τίποτα δεν μπορεί να συνέλθει η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε που επέστρεψε με άδεια χέρια από την Μαγιόρκα (1-0) μετρώντας το τρίτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα μετά το οδυνηρό για την ίδια φινάλε των ομίλων του Champions League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε για τους Νησιώτες από κοντά ο Μουρίκι στο 16ο λεπτό και έτσι οι νεωφώτιστοι έφτασαν τους 19 βαθμούς και βρίσκονται στην 10η θέση. Οι Ροχιμπλάνκος από την πλευρά τους έμειναν στους 24 και την 6η.

Η Σεβίλλη υποδέχτηκε την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν αλλά δεν κατάφερε και πολλά (ήττα 2-1), κάτι μάλλον λογικό με δεδομένο ότι αγωνιζόταν από το 34' με 9 ποδοσφαιριστές! Ο Ιβάν Ράκιτιτς ήταν ο πρώτος που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 28' καθώς ανέτρεψε τον Μέντεθ ως τελευταίος παίκτης, για να ακολουθήσει ο Νιανζού στο 34' για επικίνδυνο τάκλιν πάνω στον ίδιο ποδοσφαιριστή. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους που ανέβηκαν στην τρίτη θέση με 26 βαθμούς πέτυχαν ο Σόρλοθ στο 20' και ο Μέντεθ στο 36', για να μειώσει ο Μιρ στο 44' για την Σεβίλλη που ισοβαθμεί με Κάντιθ και Θέλτα στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος!

Tην έδρα της συνέχισε να εκμεταλλεύεται η Αλμερία στην μάχη που δίνει για παραμονή στην La Liga, με τους Ανδαλουσιανούς να έχουν συγκεντρώσει τους 15 από τους 16 βαθμούς τους στο «Χουέγκος Μεντιτερανέος». Θύμα της αυτή τη φορά η Χετάφε την οποία κατέβαλε με 1-0 και «χρυσό» σκόρερ τον Μπαπτιστάο στο 26'. Η Αλμερία προσπέρασε έτσι τους Μαδριλένους που έμειναν στους 14 βαθμούς και την 15η θέση.

Το αυτογκόλ του γκολκίπερ της Εσπανιόλ, Λεκόντ αποδείχθηκε αρκετό για την Βιγιαρεάλ ώστε να φύγει με το «διπλό» και τους 3 πόντους από την Βαρκελώνη (0-1). Ο Γάλλος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά το παράλληλο γύρισμα του Αλμπέρτο Μορένο και έτσι το «κίτρινο υποβρύχιο» ανέβηκε στους 21 βαθμούς και την 8η θέση προσπερνώντας την Βαγιεκάνο. Οι Καταλανοί από την πλευρά τους βρίσκονται στην 16η θέση, μόλις έναν βαθμό από την ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αλμερία - Χετάφε 1-0

Σεβίλλη - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2

Εσπανιόλ - Βιγιαρεάλ 0-1

Μαγιόρκα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

 

LA LIGA Τελευταία Νέα