Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3: «Καυτοί» Μοράτα - Φέλιξ στην πρεμιέρα και με το δεξί οι Ροχιμπλάνκος

Νίκος Κικίδης
Ιδανικό «ποδαρικό» στη σεζόν για την Ατλέτικο, η οποία είδε τον Μοράτα να σκοράρει δις, τον Φέλιξ να κερνάει... τρεις ασίστ και μαζί να την οδηγούν σε ένα άνετο 3-0 επί της Χετάφε στο τοπικό ντέρμπι.

Ένα νέο ντουέτο φαίνεται πως γεννιέται στη Μαδρίτη. Ένα ντουέτο που στην πρεμιέρα της La Liga οδήγησε την Ατλέτικο σε ένα άνετο «διπλό» στην έδρα της Χετάφε, μα κυρίως της χάρισε ελπίδα και αισιοδοξία για μια καλύτερη σεζόν. Με τον Ζοάο Φέλιξ να.... μοιράζει (τρια) γκολ και τον Μοράτα να σκοράρει δυο φορές στην επιστροφή του, οι Ροχιμπλάκος είχαν ένα ευχάριστο απόγευμα στην ισπανική πρωτεύουσα, επικρατώντας 3-0 στο τοπικό ντέρμπι.

Οι Κολτσονέρος ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και το προβάδισμα δεν άργησε να έρθει. Χάρη στον πρώτο αποτελεσματικό συνδυασμό μεταξύ Φέλιξ και Μοράτα, ο τελευταίος βγήκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον Σόρια για το 1-0 (15΄). Η Χετάφε σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Μαγιοράλ σημάδεψε το δοκάρι λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, με την Ατλέτικο να ανακτά τον έλεγχο και σαν σε... ριπίτ να επαναλαμβάνει τη διαδικασία που της έφερε σε πρώτο χρόνο το προβάδισμα.

Ακόμα ένα link up μεταξύ Φέλιξ και Μοράτα, με τον Ισπανό να λέει νέο «ευχαριστώ »για το 0-2 (59΄). Την υπογραφή του σε μια ιδανική πρεμιέρα έβαλε ο Γκριεζμάν (πρώτο γκολ από τον Νοέμβριο του 2021) χάρη σε νέα ασίστ του Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Ατλέτικο στον 21ο αιώνα που μοιράζει τρεις ασίστ σε ένα και μόνο ματς (πρώτος ο Γκάμπι το 2011 απέναντι στη Χιχόν).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Σαούλ (62΄Καράσκο), Κόκε, Γιορέντε (62΄Ντε Πολ), Λεμάρ (62΄Γκριεζμάν), Ζοάο Φέλιξ, Μοράτα

Τριάρα η Μπέτις με ηγέτη Χουάνμι

Άνετη κι ωραία η Μπέτις, επιβλήθηκε 3-0 της Έλτσε των δέκα παικτών από το 16΄και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στη φετινή La Liga. Η αποβολή του Ντόναλντ (16΄) απλοποίησε κατά πολύ το έργο των Βερδιμπλάνκος, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 28΄με τον Ιγκλέσιας. Από εκεί και ύστερα τη σκυτάλη πήρε ο Χουάνμι που με δυο γκολ σε 39΄και 60΄σφράγισε τη νίκη για το σύνολο του Πελεγκρίνι.