Μπαρτσελόνα: Κοινή στρατηγική Λαπόρτα και Μέντες για τον Μπερνάρντο Σίλβα

Newsroom
Στην τελευταία τους συνάντηση, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και ο εκπρόσωπος του παίκτη, μελέτησαν πώς θα προσεγγίσουν την περίπτωσή του αν αποχωρήσει ο Ντε Γιονγκ

Στις 4 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, κάλεσε στο σπίτι του τον Πορτογάλο ατζέντη Ζόρζε Μέντες. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζητήθηκαν διάφοροι φάκελοι παικτών της πρώτης ομάδας αλλά κυρίως η πιθανή μεταγραφή του Μπερνάρντο Σίλβα.

Η επανένωση του ισχυρού άνδρα των Καταλανών με τον πασίγνωστο agent, η δεύτερη τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε μετά την πώληση του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga για τα επόμενα 25 χρόνια στη βορειοαμερικανική κοινοπραξία Sixth Street, η οποία επέτρεψε να γίνουν οι πρώτες μεταγραφές του κλαμ και ανοίξε το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων.

Οι δύο άνδρες σχεδίασαν την στατηγική τους σε περίπτωση αποχώρησης του Φρένκι Ντε Γιονγκ. Εάν ο Ολλανδός συμφωνήσει να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στην Τσέλσι, με μια προσφορά της οποίας το ποσό, μη αναγνωρισμένο επίσημα, θα μπορούσε να πλησιάσει τα 70-80 εκατομμύρια ευρώ, η Μπάρτσα θα πάει για τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Ο Μέντες είναι αποφασισμένος να πάρει τον Πορτογάλο στην Μπάρτσα και ο ίδιος ο μέσος έχει ήδη ενημερώσει το συμβούλιο των «Πολιτών» για την επιθυμία του να φύγει. Το πρόβλημα είναι το κόστος και η συνάντηση Λαπόρτα-Μέντες χρησίμευσε για να συμφωνηθεί η οικονομική στρατηγική.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα μιλήσει μόνο για ένα νούμερο κοντά στα 100 εκατ. ποσό που δεν είναι προσιτό για την Μπάρτσα, επειδή τα χρήματα που θα λάβει ο Ντε Γιονγκ θα πήγαιναν εν μέρει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον πρώτο στόχο της ομάδας.

Ο Λαπόρτα και ο Μέντες έφτιαξαν ένα σχέδιο για να πείσουν τους Άγγλους, σχέδιο που θα περιλαμβάνει, την πληρωμή ενός ποσού μικρότερου από αυτά τα 100 εκατομμύρια, σε δύο ή τρεις σεζόν, και έναν μισθό στον παίκτη σύμφωνα με τους περιορισμούς στους μισθούς του ρόστερ. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα γίνει κίνηση αν δεν γίνει η πώληση του Ντε Γιονγκ.