Επιτέλους... βαθμός για τη Σοσιεδάδ, νέα ήττα για Μπέτις

Newsroom
Τον πρώτο της βαθμό έπειτα από τα τέλη Νοεμβρίου πήρε Σοσιεδάδ που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αλαβές και έπιασε την Ράγιο στην 5η θέση. Νέα ήττα για Μπέτις που είδε την Ατλέτικο να την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής.

Εδώ και εβδομάδες αδυνατούσε να σηκώσει κεφάλι. Η Σοσιεδάδ είχε χάσει τη λάμψη από το δυναμικό της ξεκίνημα που την είχε βρει για καιρό στην κορυφή της La Liga και η νέα πραγματικότητα την είχε υποχρεώσει σε τέσσερις σερί ήττες. Η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Αλαβές θα ήταν ό,τι πρέπει για μια ιδανική επανεκκίνηση στο 2022, όμως με αυτές τις συνθήκες ακόμα κι ο βαθμός της αρκεί.

Κι αυτόν ακριβώς απέσπασαν οι Βάσκοι που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Μεντιτορόθα» και τουλάχιστον απέφυγαν να διευρύνουν το αρνητικό σερί, «πιάνοντας» παράλληλα στην 5η θέση τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε μόλις στο 14΄ο Γιανουζάι, όμως το γκολ του Χοσέλου από το σημείο του πέναλτι (58΄) τους έκοψε τα .. φτερά για ένα ονειρικό ποδαρικό στη νέα χρονιά.

Νέα «σφαλιάρα» για Μπέτις

Τελικά ήταν να μην γίνει η αρχή... Μετά την ήττα από την Μπιλμπάο την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπέτις υπέστη δεύτερη σερί στα χέρια της Θέλτα (0-2) και είδε την Ατλέτικο Μαδρίτης να την πλησιάζει στον έναν βαθμό. Με δυο γκολ του Ιάγκο Άσπας στο 36΄και 45+2΄οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Βιγιαμαρίν», σκαρφαλώνοντας έτσι από την πλευρά τους στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image