Πικέ σε Μέσι: «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο, σ' αγαπώ, μια μέρα θα επιστρέψεις»

Βασίλης Τεμπέλης
Ο Ζεράρ Πικέ με ένα βαθύτατα φορτισμένο συγκινησιακά μήνυμα αποχαιρέτησε τον Λιονέλ Μέσι. «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο, μια μέρα θα επιστρέψεις».

Πέρασαν μια... ποδοσφαιρική ζωή μας. Επιτυχίες, αποτυχίες, χαρές και απογοητεύσεις. Στα ίδια αποδυτήρια, στο γήπεδο, πιο πολύ φίλοι από συμπαίκτες. Ο Λιονέλ Μέσι από την Πέμπτη (6/8) δεν είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα, αποχώρησε οριστικά και ο Ζεράρ Πικέ τον αποχαιρέτησε.

Το έκανε με ένα βαθύτατα φορτισμένο συγκινησιακά μήνυμα στα social media. Απευθύνθηκε στον Λέο και όχι στον Μέσι. «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο, μια μέρα θα επιστρέψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Ούτε στο Καμπ Νόου, ούτε στη Βαρκελώνη, ούτε εμείς οι ίδιοι. Μετά από πάνω από 20 χρόνια στην Μπάρτσα, δεν θα φοράς τη φανέλα της. Η πραγματικότητα, μερικές φορές, είναι πολύ σκληρή.

Γνωριστήκαμε το 2000, ήμασταν 13 ετών και είμαι μια ολόκληρη καριέρα μπροστά μας. Τι καριέρα! Αν την σχεδιάζαμε εκείνη τη στιγμή, θα ήταν αδύνατον να είναι καλύτερη. Γαμ... νη τρέλα!

Στην πρώτη μου σεζόν, αφότου επέστρεψα στην Μπαρτσελόνα, κατακτήσαμε το τρεμπλ και έγινε ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Από το Ροσάριο άγγιξες τον ουρανό της Ρώμης. Εκεί ξεκίνησε ο θρύλος σου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και τι ωραία περάσαμε!

Τώρα φεύγεις, αλλά ξέρω ότι μια μέρα θα επιστρέψεις. Έχουν μείνει πράγματα να κάνει. Να περνάς καλά, να το απολαύσεις όπου πας και να νικάς όπως μόνο εσύ ξέρεις. Εδώ, θα μας λείψεις. Σ' αγαπώ Λέο».