Ο τελικός έδειξε τον δρόμο για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα

ΠΑΦΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο τελικός Κυπέλλου Coca Cola, εκτός από ποδοσφαιρικό θέαμα, «έδωσε» και ποδοσφαιρικό πολιτικό, δείχνοντας το δρόμο για την επιστροφή των φιλάθλων (και των δυο ομάδων) στις εξέδρες.

Μερικές φορές, το αγωνιστικό αξίζει να πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα, όταν κάτι πέρα από την τακτική κεντρίζει δικαίως το ενδιαφέρον. Σύμφωνοι, η Πάφος έκανε τεράστια έκπληξη, πήρε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της, διαλύοντας από ημίχρονο την Ομόνοια (0–3, 18/5).

Ωστόσο, τα όσα (δεν) συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της αναμέτρησης μεταξύ των φίλων των δυο φιναλίστ, αξίζουν ειδικής αναφοράς.

Έδειξαν το δρόμο για την επιστροφή

Περίπου τρεις ώρες πριν τη σέντρα, ίσως και κάτι παραπάνω, βρισκόμουν έξω από το ΓΣΠ. Φυσικά, είχαν καταφθάσει και οι πρώτοι «μπλε» και «πράσινοι» φίλαθλοι. Η μεταξύ τους ατμόσφαιρα ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο, φιλική, γεμάτη χαβαλέ. Άκουσα και είδα πολλούς να συζητούν για το ματς, να πειράζουν ο ένας τον άλλον, να βγάζουν φωτογραφίες μαζί. Ξέρω, είναι πράγματα απλά, αυτά που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να συμβαίνουν, όμως δυστυχώς αποτελούν σημείο αναφοράς.

Τουλάχιστον, ο τελικός ήταν ένα καλό «δείγμα» ούτως ώστε οι αρμόδιοι να επιτρέψουν την επιστροφή στα γήπεδα, και των φιλοξενούμενων φιλάθλων. Είναι πραγματικά άλλο ματς το να ακούς μια την μια κερκίδα και μια την άλλη να φωνάζει τα συνθήματά της. Και φυσικά για τους παίκτες είναι σημαντικό να έχουν ψυχολογική στήριξη όπου και αν αγωνίζονται.

Μόνο μελανό σημείο…

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, υπήρξε και ένα μελανό σημείο. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν κάποιοι λίγοι (ανεγκέφαλοι) οπαδοί της Ομόνοιας πέταξαν φωτοβολίδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο το παιχνίδι.

Είχε συμβεί και στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη δεν ήταν μια (η φωτοβολίδα) αλλά πολλές. Προφανώς οι «πράσινοι» οπαδοί δεν άντεχαν, όχι την ήττα αυτή καθαυτή, αλλά τον τρόπο με τον οποίο εξελισσόταν (0-3 από ημίχρονο).

Ωστόσο, αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για ρίψη φωτοβολίδων. Ευτυχώς όμως, και το συγκεκριμένο συμβάν δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα, λίγο αργότερα η μεγαλύτερη μερίδα τους άρχισε να αποχωρεί, με ελάχιστους να έχουν απομείνει έως το τελικό σφύριγμα.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο φετινός τελικός έδειξε τον δρόμο για επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα