Όπως ο ΠΑΟΚ ήθελε παύλα στο πρωτάθλημα κι η ΑΕΚ δεν θέλει να γίνει το Κύπελλο!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό στο επίκεντρο.

Έχετε αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα που ζούμε τους τελευταίους μήνες, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Κύπελλο Ελλάδας;…

Από τη μία είναι ο ΠΑΟΚ, που δεν ήθελε να γίνει το πρωτάθλημα! Τι, τα ξεχάσατε; Επί τρεις μήνες που είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο, τι θέση πρέσβευε ο ΠΑΟΚ, άλλοτε επίσημα, με δηλώσεις ανθρώπων του, κι άλλοτε ανεπίσημα, μέσω των φίλια προσκείμενων ΜΜΕ; Να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να μην το πάρει κανένας. Κι ο ΠΑΟΚ όμορφα κι ωραία να έπαιρνε τη δεύτερη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να είχε την κόντρα της ΑΕΚ. Αυτή δεν ήταν η πραγματικότητα που βιώναμε επί ένα τρίμηνο; Παύλα στο φετινό πρωτάθλημα, ώστε να μην το πάρει ο Ολυμπιακός και δεύτερος ο ΠΑΟΚ, για να μην χάσει τη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη είναι η ΑΕΚ, που τώρα δεν θέλει να γίνει το Κύπελλο! Η, να το γράψω πιο σωστά, θέλει να γίνει το Κύπελλο, όποτε την βολεύει κι όχι όποτε πρέπει να γίνει δηλαδή τώρα. Εδώ φτάσαμε στο σημείο ο Ολυμπιακός να προτείνει με δημόσιες επιστολές, προς την ΕΠΟ, αλλά και την ίδια την ΑΕΚ, να παιχτεί ο τελικός την Κυριακή, όπως έχει προγραμματιστεί, και μέσα στο ΟΑΚΑ, δηλαδή στο σπίτι της ΑΕΚ κι η ΑΕΚ κι η ΑΕΚ αρνείται να το δεχθεί, κρυπτόμενη πίσω από την ΕΠΟ, που όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ξέρει τι συμφέροντα εξυπηρετεί.

Βεβαίως, για να είμαστε ρεαλιστές, ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε! Δικαιώθηκε που δεν ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα! Γιατί είδαμε όλοι τι συνέβη στα πλέϊ οφς-τους πήρε παραμάζωμα ο Ολυμπιακός! Να θυμίσω ότι όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας, η βαθμολογία ήταν Ολυμπιακός 66, ΠΑΟΚ 59, ΑΕΚ 51, δηλαδή ο Ολυμπιακός ήταν στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +15 από την ΑΕΚ. Στο τέλος των πλέϊ οφς, η βαθμολογία είναι Ολυμπιακός 91, ΠΑΟΚ 73, ΑΕΚ 69, δηλαδή ο Ολυμπιακός τέλειωσε στο +18 από τον ΠΑΟΚ και στο +22 από την ΑΕΚ.

Κοινώς, ήταν τέτοια η ανωτερότητα του Ολυμπιακού με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, που η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ από το +7 πήγε στο +18 κι από την ΑΕΚ από το +15 πήγε στο +22!!! Εξ ου και δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ, που δεν ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα! Δικαιώθηκε γιατί ο μεν Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, ο δε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ ήταν σερνόμενος (μηδέν γκολ σε έξι ντέρμπι με Ολυμπιακό μέσα, ΠΑΟ μέσα κι έξω, ΑΕΚ μέσα κι έξω, Άρη μέσα!!!) και διασφάλισε τη δεύτερη θέση με τα χίλια ζόρια την τελευταία αγωνιστική και παρακαλώντας να μην κάνει ένσταση η ΑΕΚ.

Έρχεται λοιπόν τώρα η ΑΕΚ και κάνει ό,τι κι ο ΠΑΟΚ. Όπως ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποφύγει τότε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα πλέϊ οφς, έτσι υπεκφεύγει τώρα η ΑΕΚ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου. Υπεκφεύγει, γιατί αν ήθελε η ΑΕΚ να παίξει, θα έλεγε στην ΕΠΟ, ναι, συμφωνούμε με τον Ολυμπιακό και παίζουμε στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Κι αν υποτίθεται ότι δεν προλαβαίνει η ΕΠΟ να διοργανώσει τον τελικό ως την Κυριακή, πανεύκολα θα μπορούσε να τον ορίσει π.χ. για την άλλη Τετάρτη στις 29 του μήνα-θα είναι έτοιμοι κι οι τραυματίες Τσιγκρίνσκι και Λόπεζ!

Αυτό όμως που περιμένει η ΑΕΚ είναι να ορίσει η ΕΠΟ τον τελικό στις 30 Αυγούστου, ημερομηνία στην οποία ουσιαστικά αδυνατεί να παίξει ο Ολυμπιακός! Γιατί ο Ολυμπιακός έχει στις 6.8 το ευρωπαϊκό παιχνίδι του με τη Γουλβς. Εάν αποκλειστεί, δεν θα δώσει στους παίκτες του 10-15 ημέρες άδεια; Άρα θα ξεκινήσει προετοιμασία γύρω στις 20 Αυγούστου. Και θα πρέπει με 10 ημέρες προπονήσεις να παίξει τελικό Κυπέλλου!!!! Μιλάμε για ανέκδοτο κανονικό, για κάτι που στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει ξαναγίνει. Αν δε προκριθεί και παίξει προημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ στις 11 Αυγούστου, θα ξεκινήσει προπονήσεις μετά τις 20 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν τον τελικό!!! Όλα αυτά την στιγμή που η ΑΕΚ θα έχει αρχίσει προετοιμασία στις 7 Αυγούστου, άρα θα έχει έως τις 30.8 23 ημέρες προπονήσεων και θα είναι πανέτοιμη.

Κάπως έτσι, έφτασε ο Ολυμπιακός και βγήκε δημόσια και υποστήριξε ότι, «στην ΑΕΚ τρόμαξαν με αυτά που είδαν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη και δεν θέλουν να παίξουν για να μην ξεφτιλιστούν δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα», εννοώντας μετά το 3-0 στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή. Να υπενθυμίσω ότι στα τέσσερα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού κι ΑΕΚ τα αποτελέσματα ήταν 2-0, 0-0, 2-1 και 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, με συνολικό σκορ 7-1 και τρεις νίκες του Ολυμπιακού συν μία ισοπαλία, το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ, με τον Γκιγιέρμε να έχει δοκάρι…

Ποιος δεν βλέπει το εξόφθαλμο ότι όπως ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποφύγει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα πλέϊ οφς, τώρα κι η ΑΕΚ υπεκφεύγει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου; Και με τη βοήθεια της ΕΠΟ το πάει να γίνει σε μία ημερομηνία στην οποία ο Ολυμπιακός θα έχει μόλις ξεκινήσει τις προπονήσεις για τη νέα σεζόν….

Εκτός κι αν μας εκπλήξει η ΕΠΟ ακόμη περισσότερο κι ορίσει τον τελικό για την άλλη Κυριακή, τέσσερις μόλις ημέρες πριν τη ρεβάνς Γουλβς-Ολυμπιακός, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να θυσιάσει το κύπελλο για την Ευρώπη. Κι έτσι δηλαδή, όπως βολεύει την ΑΕΚ-που νομίζω ότι ούτε αυτό δεν θέλει η ΑΕΚ! Σου λέει, όσο πιο μακριά παίξουμε, τόσο καλύτερα!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1282026875351687170