Αλεξόπουλος στο gazzetta.gr: «Από τις στιγμές που θα θυμάμαι για καιρό»

Gazzetta team
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην νίκη της Καλαμάτας επί της ΑΕΛ με 3-0 μίλησε στο gazzetta.gr για τα συναισθήματα μετά το χατ-τρικ του, την πορεία της «Μαύρης Θύελλας» φέτος αλλά και το πόσο έχει αλλάξει η ζωή του μετά τη μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι.

Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Για τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο, ένα παιδί 24 ετών που μόλις φέτος πέρασε την είσοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η ιδέα του να σκοράρει τρία γκολ απέναντι σε ομάδα Superleague και να βάλει την ομάδα του με το ενάμισι πόδι στους «16» του Κυπέλλου δεν είχε καν «ζυμωθεί» στο μυαλό του.

Κι όμως, από το απόγευμα της Τετάρτης, ο νεαρός φορ της Καλαμάτας έχει συνδέσει το όνομα του με μια τεράστια ατομική επίδοση που φέρνει παράλληλα τη «Μαύρη Θύελλα» στο κατώφλι μιας σπουδαίας πρόκρισης, αποδεικνύοντας ότι οι καλύτερες ιστορίες δεν έχουν ανάγκη τη μυθοπλασία.

Η εξέλιξη του από τα τοπικά της Μεσσηνίας ως την ημι-επαγγελματική Football League υπήρξε ραγδαία. Στα 17 του χρόνια και την ομάδα του χωριού του, τον Αστέρα Μικρομάνης, δεν έπαιζε καν ως επιθετικός, ήταν το… παιδί για όλες τις δουλειές. Πριν από μερικούς μήνες, στο τελείωμα της σεζόν 2018/19, αναδεικνυόταν σε πρώτος σκόρερ της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας με 16 γκολ, φορώντας τη φανέλα του τοπικού Απόλλωνα. Αυτό ήταν και το εισιτήριο για να υπογράψει με την «Μαύρη Θύελλα» και να φτάσει από τον Οκτώβρη μάλιστα να διαπρέπει και να κάνει το όνομα του γνωστό εκτός των μεσσηνιακών συνόρων.

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος, περιχαρής για το το εντυπωσιακό του χατ-τρικ (σκόραρε στο 38’, στο 72’ και στο 90+4’) απέναντι στην ΑΕΛ, αφηγήθηκε στο gazzetta.gr πτυχές της σπουδαίας επικράτησης επί των «βυσσινί», των επινίκιων που ακολούθησαν αλλά και του εαυτού του και της προσωπικής του εμπειρίας ως ποδοσφαιριστής που διαρκώς περνάει από στάδιο σε στάδιο.

-Περίγραψε μου λίγο την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς.

«Επικρατούσε ικανοποίηση, μεγάλη χαρά από όλους, ενθουσιασμός, ήταν κάτι μοναδικό. Με έκαναν «τούνελ» κιόλας (γέλια). Είναι από αυτές τις στιγμές που θα θυμάμαι για καιρό».

-Ποιο από τα τρία γκολ σου έζησες πιο έντονα;

«Τρελάθηκα πιο πολύ στο δεύτερο γκολ, αλλά στο τρίτο μου βγήκε όλη η πίεση, σε χαρά και ανακούφιση. Ήμασταν πάνω στην πίεση, είχε κάνει και μια ευκαιρία η ΑΕΛ πιο πριν, γενικά μας πίεζε και για αυτό ήταν πολύ σημαντικό γκολ».

-Πώς ήταν η κατάσταση μετά το παιχνίδι με τους δικούς σου ανθρώπους;

«Είναι υπέροχο συναίσθημα. Πήγα σπίτι μετά το ματς, οι γονείς μου είχαν τρελαθεί, με έπαιρναν τηλέφωνα, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός».

-Πώς σου φαίνεται η μετάβαση από το τοπικό σε μια ημι-επαγγελματική κατηγορία;

«Η αλήθεια είναι ότι στο χωρίο που πήγαινα καλά, τα πράγματα ήταν περισσότερο ατομικά και με λίγες συμβουλές. Στον Απόλλωνα όμως είχαν αρκετές γνώσεις, ασχολούνται και με τα μικρά παιδιά και σε σωστά πλαίσια. Σου δίνει βάσεις για να κυνηγήσεις το κάτι παραπάνω, δεν πας στα τυφλά. Ήταν πολύ σημαντικά αυτά τα δύο χρόνια στον Απόλλωνα για μένα.

Τώρα, στην Καλαμάτα υπάρχει τρομερή οργάνωση. Η διοίκηση μας παρέχει τα πάντα. Επειδή εγώ δεν έχω δει κάτι άλλο σε αυτό το επίπεδο, άλλα παιδιά μου λένε ότι ούτε σε ομάδες Superleague ή Β’ εθνικής δεν υπάρχουν αυτά. Εγώ αυτή τη στιγμή το ζω, είναι πολύ ωραία τα πράγματα. Η ομάδα πάει προς το καλύτερο, δουλεύουμε σωστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

-Η μεταγραφή σου άλλαξε τη ζωή σου και σε προσωπικό επίπεδο;

«Μένω με τους γονείς μου στην Καλαμάτα. Μέχρι πέρυσι δούλευα, σταμάτησα φέτος. Μπορώ πλέον και εξασφαλίζομαι από τη δουλειά μου στο σύλλογο, είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω είναι πολύ δύσκολο με τα στάνταρ που έχει η κατηγορία να μπορείς να το πετύχεις αυτό».

-Παρά το ότι η ΑΕΛ έπαιζε με πολλούς αναπληρωματικούς, πήρατε μία τόσο μεγάλη νίκη κόντρα σε ομάδα της πρώτης εξάδας στην Superleague1. Διαπιστώνεις ότι ίσως να μην είναι αντίστοιχα ευρύ το χάσμα μεταξύ της Καλαμάτας και των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας;

«Κι εμείς έχουμε παίκτες που έχουν παίξει Superleague και στις μεγαλύτερες γενικά κατηγορίες. Πιστεύω ότι η κατηγορία στην οποία βρισκόμαστε εμείς τώρα είναι πιο δύσκολη, είναι όλα τα παιχνίδια κλειστά, ενώ σε αυτόν τον αγώνα έπαιζαν και οι της ΑΕΛ ποδόσφαιρο, υπήρχαν περισσότεροι χώροι, δεν ήταν όλοι προσηλωμένοι πρώτα στο αμυντικό κομμάτι. Διότι στην Football League είναι όλες σφιχτές οι ομάδες. Γενικά νομίζω κάναμε καλό παιχνίδι, σε σχέση ειδικά με άλλα ματς του πρωταθλήματος που ναι μεν κερδίσαμε αλλά είχαμε δυσκολευτεί, υπήρχε πολύ ξύλο, κλπ».

-Με βάση το πολύ καλό ξεκίνημα στην Football League αλλά και τη δική σου εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΛ, μπορείς πιο εύκολα να φανταστείς τον εαυτό σου του χρόνου να σκοράρει στην Superleague 2 με την «Μαύρη Θύελλα»;

«Μακάρι να πάει η ομάδα Superleague2 και εγώ μαζί με την ομάδα. Η πρώτη μου σκέψη είναι να βοηθάω το σύλλογο. Τώρα ότι παραπάνω καταφέρω ατομικά θα είναι σημαντικό και για την ομάδα να πηγαίνει μπροστά. Μέσα από αυτήν βιώνω εγώ τη συμμετοχή μου στο Κύπελλο κόντρα σε τέτοιες ομάδες και καταφέρνω να σκοράρω. Είμαι προσηλωμένος στους στόχους μας».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης