Κομβική στιγμή για την ΑΕΛ ο ημιτελικός με την ΑΕΚ

Φώτης Καρακούσης
Κάτι παραπάνω από ένας απλός ημιτελικός είναι για την ΑΕΛ ο αγώνας με την ΑΕΚ, καθώς οι βυσσινί περιμένουν γεμάτο γήπεδο που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ακόμα και για την διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά της ερχόμενης χρονιάς.

Με μεγάλη ικανοποίηση έμαθαν στην ΑΕΛ το πρόγραμμα των δύο ημιτελικών Κυπέλλου και κυρίως το δικό τους πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι... βυσσινί καλούνται να αντιμετωπίσουν την Ένωση την Πέμπτη 1 Μαρτίου και περιμένουν ένα γεμάτο AEL FC ARENA για πολλούς λόγους. Αρχικά βέβαια για να ενισχυθεί η ομάδα και να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να φτάσει για ακόμα μία φορά στον τελικό. Και εν συνεχεία για την ερχόμενη χρονιά και την διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην Λάρισα είναι ευχαριστημένοι που θα γίνει το ματς την Πέμπτη, καθώς την συγκεκριμένη ημέρα είναι η κλειστή η αγορά της πόλης, οπότε ο κόσμος μπορεί πιο εύκολα να βρεθεί στο γήπεδο. Ένας κόσμος που διψάει για διακρίσεις, καθώς στο παρελθόν τις έχει ζήσει και με το παραπάνω. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν ένα γεμάτο γήπεδο που θα βάλει φτερά στα πόδια των παικτών του Φυντάνη και γι' αυτό αναμένεται να ρίξουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να υπάρχει ακόμα πιο μαζική προσέλευση.

Διαπραγματευτικό ατού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Εκτός όμως από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, καθώς ένα γεμάτο AEL FC ARENA είναι αγκάθι για κάθε ομάδα, επίσης σημαντικό το να γεμίσει το γήπεδο στο ματς αυτό, αλλά και το να έχει κόσμο στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, είναι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης χρονιάς. Στην ΑΕΛ θεωρούν και αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, πως έχουν παραπάνω δυναμική από Λεβαδειακό, Πλατανιά, Κέρκυρα, ακόμα και Αστέρα και είναι λογικό πως με τον κόσμο δίπλα στην ομάδα να μπορούν να ζητήσουν περισσότερα χρήματα για να πουλήσουν τα δικαιώματα, καθώς μιλάμε για σαφώς μεγαλύτερη αγορά και για μια ομάδα με ιστορία και τίτλους.

Αυτά όμως τα βλέπουν σε βάθος χρόνου. Όλοι κοιτάζουν τα δύο ματς με την ΑΕΚ με τον στόχο της συμμετοχής σε τελικό Κυπέλλου να είναι πολύ μεγάλος και βέβαια τα ματς πρωταθλήματος όπου όλοι θέλουν να αρχίσει η αντεπίθεση για κάτι καλύτερο από την στιγμή που και το πρόγραμμα φτιάχνει σε μεγάλο βαθμό στην συνέχεια.