ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 2-1 (vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο ΟΦΗ με ανατροπή, μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 και με το αποτέλεσμα αυτό, παίρνει την πρόκριση στους «16», παίρνει... μαζί του και τον «σύντεκνο» Πλατανιά και στέλνει σπίτι του τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Ο Απόλλων Σμύρνης από το 62' μέχρι το 80' ήταν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στην γκολάρα του Κιταμπάλα. Ογκμπόε και Ορτέγκα όμως «χτύπησαν» στο τέλος και έστειλαν τον ΟΦΗ και τον Πλατανιά στην επόμενη φάση, σε ένα ματς που έγινε... ροντέο στο τέλος.

Ο ΟΦΗ τερμάτισε πρώτος στον πρώτο όμιλο με 6 βαθμούς και τον ακολουθεί ο Πλατανιάς με τρεις, ενώ ο Απόλλων έμεινε στον έναν.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Πέρα από ένα σουτ στο 2' από τον Λεάλ, η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 14' με τον Σιατραβάνη να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή και τον Στρέζο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στο 22' Ο Ογκμπόε μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα, έκανε το δεξί σουτ κι ο Χουάντερσον πέφτοντας μπλόκαρε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντάσιος έκανε τη σέντρα, ο Κιταμπάλα είδε τον Ζιαμπάρη να κοντράρει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Ο ΟΦΗ είχε μια πολύ καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 42' όμως ο Όγκμποε έκανε πολύ άσχημο σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ.

Τα έφερε όλα... τούμπα ο ΟΦΗ

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, πέρα από κάποια δυνατά μαρκαρίσματα δεν είχαν κάτι άλλο το αξιοσημείωτο.

Στο 58' ο Κιταμπάλα είχε διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Στρέζος έπιασε το πρώτο του σουτ και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να απειλήσει ξανά αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια.

Στο 62', όμως, ο Κιταμπάλα δεν αστόχησε. Με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα βάζοντας το πρώτο του γκολ με τον Απόλλωνα με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι γηπεδούχοι, όμως, που με το 0-1 ήταν εκτός συνέχειας βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν.

Στο 81' ο Χαντί έκανε τη σέντρα κι ο Ογκμπόε πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά για να φέρει το ματς στα ίδια. Στα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ήθελαν ένα γκολ ώστε να μείνει εκτός ο Πλατανιάς.

Τελικά, ο Ορτέγκα που μπήκε στο 67' στο ματς «χτύπησε» στο τέλος και έδωσε στους γηπεδούχους τη νίκη, βάζοντας την υπογραφή του στην πρόκριση του ΟΦΗ και του Πλατανιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ, Μάνος (68' Ορτέγκα), Κομεσίδης, Πουρτουλίδης (68' Μάρτος), Όγκμποε, Μπολάκης, Ζιαμπάρης, Κουτσιανικούλης (78' Χάντι), Ποτουρίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Μπάμπιαρζ (54' Καλλέργης), Χουάρεζ, Σιατραβάνης, Μενδρινός (80' Κοντοές), Κιταμπάλα, Μάατσεν (64' Αλμπάνης).