Η απάντηση της εταιρείας security για τον τελικό στον Βόλο

Gazzetta team
Η εταιρεία security που είχε αναλάβει τον τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο έκανε γνωστή την θέση της σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.
Με αφορμή και το δημοσίευμα του Gazzetta.gr περί αλλαγής γραφείων της εταιρείας και προβλημάτων λόγω έρευνας της Εισαγγελείας του Βόλου η εταιρεία security που ήταν αρμόδια για τον τελικό του Κυπέλλου έκανε γνωστή την θέση της, επιδιώκοντας να δώσει απαντήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η εταιρεία αρχικά βασίζεται στο ότι υπεύθυνη κατά Νόμο για υλοποίηση μέτρων ασφαλείας σε αγώνες είναι η αστυνομία και στέκεται στον κανονισμό ασφαλείας της ΕΠΟ και το άρθρο 29 και ότι εταιρείες security κάνουν μόνο πρόληψη και τίποτε άλλο. Στον τελικό στον Βόλο όπως τονίζεται σχετικά από την εταιρεία διέθεσε όλο το προσωπικό της και επειδή υπήρχε αδυναμία χρησιμοποίησης τοπικών εταιρειών έφεραν με πούλμαν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη φύλακες, αρχιφύλακες αλλά και επόπτες. Κάλυψαν μέχρι και την αξίωση της τροχαίας για παρκαδόρους, αν και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μην το είχε πράξει.
Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι δεν κλήθηκε ποτέ από την Εισαγγελεία Βόλου και το τμήμα Αθλητικής Βίας για να καταθέσει το τι έγινε στον τελικό και ότι δεν έχει σε βάρος της ποινικές διώξεις. Επιβεβαιώνει πως προχώρησε σε αλλαγή έδρας και γραφείων, ωστόσο πως αυτό έγινε για καθαρά λειτουργικούς σκοπούς και όχι λόγω προβλημάτων.

Η αναλυτική απάντηση του υπεύθυνου της εταιρείας Βασίλη Πεπονάκη είναι η εξής:

Θέλω λοιπόν να σας πληροφορήσω,επειδή προφανώς έχετε άγνοια, η μόνη κατά Νόμον (άρθρο 41,56, Ν2725/1999) Υπ/νη Αρχή για σχεδιασμό και υλοποίηση μέτρων Ασφαλείας είναι η Ελληνική Αστυνομία. Μπορείτε να αντρέξετε και στον κανονισμό ασφαλείας της ΕΠΟ και να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο: Άρθρο 29 Παρουσία προσωπικού ασφαλείας και προστασίας. Το προσωπικό ασφαλείας, τα πρόσωπα που είναι επιφορτισμένα με την παροχή πρώτων βοηθειών, το προσωπικό των ιατρικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών και οι εκφωνητές του συστήματος αναγγελιών, οφείλουν να παραμένουν στις προκαθορισμένες τους θέσεις μέσα και γύρω από το γήπεδο καθ' όλο το χρονικό διάστημα που το κοινό βρίσκεται μέσα στο γήπεδο και μέχρι να διαλυθεί το πλήθος, σύμφωνα με τις οδηγίες του επικεφαλής αξιωματικού της αστυνομίας ή του υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου.

Οι εταιρίες security (ΙΕΠΥΑ) με βάση τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος μπορούν να κάνουν μόνο «πρόληψη» ! Στο τελικό στον Βόλο διαθέσαμε το προσωπικό που μας ζητήθηκε, καλύψαμε όλες τις θέσεις που μας ζητήθηκαν και επειδή μάλιστα υπήρχε αδυναμία χρησιμοποίησης τοπικών εταιριών φέραμε με πούλμαν από Αθήνα και Θες/κη τους φύλακες Αρχιφύλακες και Επόπτες. Καλύψαμε μέχρι και την απαίτηση της τελευταίας στιγμής από την Δ/νση της Τροχαίας για διάθεση παρκαδόρων για να συνδράμουν τους Άνδρες της Τροχαίας στην χωροθέτηση των λεωφορείων των φιλάθλων.
Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι δεν κληθήκαμε ποτέ από την Ασφάλεια Βόλου και το τμήμα Αθλητικής Βίας Της ΕΛΑΣ ούτε καν για να καταθέσουμε την άποψή μας. Όσον αφορά την αλλαγή της Έδρας που επικαλείστε θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αφορά καθαρά λειτουργικούς σκοπούς της εταιρίας μας και τίποτα περισσότερο. Σας καλούμε λοιπόν να δημοσιεύσετε άμεσα το παρόν και στο εξής να μην κρύβεστε πίσω από την «ανωνυμία» και να κάνετε ρεπορτάζ!