Το πανόραμα της Football League

Δημήτρης Ρούσσος
Μεγάλη νίκη σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στη Δράμα για τη Δόξα, που συνέτριψε τον Εργοτέλη με 4-0 και παρέμεινε σε τροχιά ανόδου! Μεγάλη ανατροπή για τον Αιγινιακό απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, ηρωικό «διπλό» για τα Τρίκαλα στο Αίγιο, άνευ αγώνος η Σπάρτη τον Πανθρακικό και... αγωνία για το Κισσαμικός-Βέροια!

Για όσα συνέβησαν στα Χανιά τα αναφέραμε, ενώ αναμένεται συνέχεια, ενδεχομένως εντός αγωνιστικού χώρου και σίγουρα εκτός!

Στη Δράμα, η Δόξα υποδέχθηκε μπροστά στον κόσμο της τον Εργοτέλη και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι «γιορτή», επικρατώντας άνετα με 4-0 και παραμένοντας στη δεύτερη θέση της Football League, μετά από πέντε αγωνιστικές, πίσω μόνο από τον Άρη. Ο Ριζογιάννης έκανε το 1-0, μόλις στο 4', με πέναλτι μετά από χέρι του Αγγελόπουλου στην περιοχή, ενώ στο 13' με ωραία κεφαλιά ο Γκότοβος έκανε το 2-0. Πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Λίτσκας έκανε το 3-0 για τους Δραμινούς, ενώ ο Μαχαίρας στο 84' έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα! Δίχως νίκη παραμένουν οι Κρητικοί στο πρωτάθλημα, με μόλις δυο βαθμούς και όντες 16οι στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις:

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Γκότοβος, Ντιμιτρόφσκι, Ριζογιάννης, Μαχαίρας, Τσούτσης (73' Κάσες), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (64' Βιτλής), Λίτσκας (56' Ντατίδης)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Σταμόπουλος, Πάτας, Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπούζας, Βογιατζής, Αγγελόπουλος (26' Μπουτσάκης), Έφορντ (70' Εντιαγιέ), Κάιπερς, Σταματάκος

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς) Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

Ανατροπή με ψυχή!

Ο Απόλλων πίστεψε στην «απόδραση» με το τρίποντο από το Αιγίνιο, όμως οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη! Ο Κυβελίδης έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με τον Κυβελίδη (25'), αλλά ο Γκατσολάρι έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 29'. Στο 76' ο Σοφιάνης λύτρωσε τον Αιγινιακό, πλασάροντας σωστά μετά από τον Ζούρκο, δίνοντας λόγο για πανηγυρισμούς στο γήπεδο!

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Βλάχος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Ζούρκος (82’ Ντόγος), Τσολακίδης (90’ Καρακώστας), Παπαδόπουλος (64΄ Δωματάς), Σοφιάνης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν’ Λουντουλού, Καλαϊτζίδης (81’ Καλογέρης), Καπίας, Κυβελίδης, Βεργώνης, Χασομέρης, Σαμαράς, Ντούνγκα (64’ Φάμπιο)

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας) Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Στεφανής (Καρδίτσας)

Έσπασε το «ρόδι» με διπλό!

Τα Τρίκαλα άργησαν, αλλά πανηγύρισαν κι αυτά με τη σειρά τους για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, αναγκάζοντας την ομάδα του Αιγίου στη δεύτερη ήττα. Ο Βέρτζος σκόραρεμε κεφαλιά στο 19', οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου αμύνθηκαν σωστά και στο τέλος έφυγαν με το «τρίποντο», που τους ανεβάζει πάνω από τη ζώνη των play-out, στην ίδια θέση με τον Παναιγιάλειο (5β.).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Πολίτης, Τσερκέζος, Παπαχρήστος, Σμίλτος, Στίκας, Μπρους (79' Μπρους), Καζναφέρης (54' Κριστέτο), Αρναρέλλης, Γαβριηλίδης, Γεωργακόπουλος (58' Σταματής), Σκαρτσίλας

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Πάνος, Γκόλιας, Βέρτζος, Κοτσώνης, Ανδρεόπουλος, Τσιάρας (62' Τεγούσης), Ντίνας (87' Γιαννίτσης), Τόμιτς (68' Τσίπρας), Μπουντόπουλος, Καπός

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας) Βοηθοί: Παπανικολάου (Κορινθίας), Κορτέσης (Αθηνών)

Εξάλλου, η αναμέτρηση μεταξύ Σπάρτης και Αχαρναϊκού (σ.σ 3-0 α.α) δεν διεξήχθη ποτέ, λόγω του μηδενισμού του αθηναϊκού συλλόγου.