Ο τέταρτος τίτλος του Ίβιτς που πάει για το δεύτερο αήττητο πρωτάθλημα! (pics-vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Σέρβος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στόχος του πλέον είναι να το πάρει ξανά αήττητος!

Τέταρτος τίτλος καριέρας για τον Βλάνταν Ίβιτς που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδας (σεζόν 2016-17) με τον ΠΑΟΚ, ένα αήττητο Πρωτάθλημα Ισραήλ (σεζόν 2018-19) και Σούπερ Καπ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία οδήγησε και φέτος στην κορυφή κερδίζοντας ξανά το Πρωτάθλημα Ισραήλ.

Ο 43χρονος Σέρβος προπονητής ξέρει και το λέει ότι στόχος του είναι να ολοκληρώσει την πορεία προς το δεύτερο σερί πρωτάθλημα με την «ομάδα του λαού» χωρίς ήττα και μπορεί να το καταφέρει αν δεν γνωρίσει την ήττα στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ γνώρισε την αποθέωση από τους παίκτες του και τους φίλους της Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ, όπου με τη νίκη 3-0 σφραγίστηκε και μαθηματικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας 12 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη στη βαθμολογία Μακάμπι Χάιφα.

«Οι ποδοσφαιριστές μου δούλεψαν πολύ όλη την χρονιά και πέτυχαν κάτι φανταστικό, πρέπει να απολαύσουμε τις στιγμές, το ίδιο να κάνει και ο κόσμος της ομάδας. Δεν ήταν εύκολο να παίξουμε χωρίς την παρουσία του στο γήπεδο», τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς αποφεύγοντας να πει το παραμικρό αναφορικά με τα σχέδια του για τη νέα σεζόν, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες περί αποχώρησής του από τον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τα ρεκόρ του Βλάνταν

Ο Ίβιτς έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της «ομάδας του λαού» και ο πρώτος μετά το 1950 και τον εμβληματικό Τζέρι Μπείτ Χαλέβι, που την οδηγεί σε δύο πρωταθλήματα, με το ποσοστό επιτυχίας του στο πρωτάθλημα να αγγίζει το εντυπωσιακό 82,13%!

Μάλιστα μετά το χτεσινό 3-0 επί της Χάποελ οι «κίτρινοι» έφτασαν τους 37 σερί αγώνες πρωταθλήματος δίχως ήττα, κάτι που αποτελεί ρεκό στην ιστορία του συλλόγου.

Φωτογραφίες: www.maccabi-tlv.co.il