Οι Gazzetta Awards επιλογές του Τάσου Αυλωνίτη

Gazzetta Awards
Ο έμπειρος αμυντικό της Στουρμ Γκρατς που μαζί με τον Μπάμπη Λυκογιάννη επελέγησαν στην κορυφαία 11άδα των Αυστριακών για την τελευταία δεκαετία ψηφίζει για τα βραβεία του Gazzetta.
Ο Αυλωνίτης φέτος στην Στουρμ Γκρατς κάνει μία γεμάτη χρονιά στην επιστροφή του με 22 αναμετρήσεις ενώ έχει και ένα γκολ με δύο ασίστ. Πιο αναλυτικά:
ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τα λόγια περισσεύουν για έναν αθλητή -ίνδαλμα. Ο πρωτος Έλληνας που κατακτα τον τιτλο του MVP στο NBA. Σεβασμός λοιπόν.
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Μαρία Σάκκαρη. Κέρδισε επάξια τον πρώτο της τίτλο σε μία άκρως βελτιωμένη και επιτυχημένη χρονιά. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στην εποχή μας.
ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών. Όταν κατακτάς ένα Παγκόσμιο δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στην φοβερή ομάδα πόλο των νέων ανδρών της χώρας μας.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Ο Δημήτρης Ιτούδης. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο η EuroLeague είναι ο πιο μεγάλος τίτλος. Μπράβο στον κ. Ιτούδη που την κατέκτησε.
ΑΘΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Τον Τριανταφύλλου στην ξιφασκία.
FAIR PLAY ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Άρης Ανδρεάδης. Η Τριανδρία κέρδισε πέναλτι, απόφαση η οποία αμφισβητήθηκε έντονα από τον ΑΟ Καρδίας. Μετά από κοινή απόφαση προπονητή (Καρανάσιος) και παίκτη ο Ανδρεάδης εκτέλεσε χαλαρά το πέναλτι πάνω στον τερματοφύλακα. Προσωπικά θα μπορούσα να ψηφίσω όλες τις υποψηφιότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Επέλεξα την συγκεκριμένη διότι ήταν από κοινού απόφαση παίκτη - προπονητή αυτή η κίνηση fair play.