Η ομάδα από την Αφρική που αντιμετωπίζει την Ρεάλ στο Κύπελλο Ισπανίας!

Γιάννης Γεωργόπουλος
H Μελίγια η οποία αντιμετωπίζει την Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» εδρεύει στη βόρεια ακτή της Αφρικής και χρειάστηκε να ταξιδέψει 11 ώρες (με φέρι, λεωφορείο και αεροπλάνο) για να φτάσει στον προορισμό της.

«Είναι κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο». Έτσι περιέγραψε ο πρόεδρος της Μελίγια, Χουάν Χοσέ Ιμπρόντα την ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα του να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Οι πρωτοπόροι του 4ου ομίλου στη Γ΄ Ισπανίας ηττήθηκαν με 4-0 στην έδρα τους. Αξίζει να σημειωθεί πως για την ρεβάνς της Μαδρίτης χρειάστηκε να ταξιδέψουν την περασμένη Τρίτη για 11 ώρες προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η Μελίγια είναι παράλια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας! Η αποστολή της ομάδας ξεκίνησε το ταξίδει με φέρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης και έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το πρώτο σκέλος του ταξιδιού με το φέρι διήρκεσε εφτά ώρες και ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Μάλαγα. Από εκεί με λεωφορείο η Μελίγια μετέβη στο αεροδρόμιο. Η «οδύσσεια» ολοκληρώθηκε με την πτήση για Μαδρίτη.

Ουδείς ωστόσο διαμαρτυρήθηκε από το πολύωρο ταξίδι. «Το ματς στη Μαδρίτη θα είναι μια απόλαυση για όλους. Είναι η επιβράβευση για την ομάδα», σχολίασε ο αρχηγός, Ντάνι Μπάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην μπασκετική ομάδα της Μελίγια είχε αγωνιστεί την σεζόν 2014/15 ο Γιώργος Τσιάρας.