Πετσόκομα από τους διαιτητές της UEFA: 1-17 εις βάρος του Ολυμπιακού τα πέναλτι εκτός έδρας στην Ευρώπη!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα απίστευτα διαιτητικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.
Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ξεκινάμε με κάποιες ερωτήσεις, δίνοντας άμεσα και ξεκάθαρα απαντήσεις.

Ερώτηση: Πόσα εκτός έδρας παιχνίδια έχει δώσει ο Ολυμπιακός για τα Κύπελλα Ευρώπης στον 21ο αιώνα;

Απάντηση: 91 παιχνίδια, για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ (και το πρώην κύπελλο UEFA).

Ερώτηση: Πόσα πέναλτι έχουν δοθεί υπέρ του σε αυτά τα 91 εκτός έδρας παιχνίδια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2000;

Απάντηση: Ένα!!! Στις 13.8.2008 στο Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό το είχε χάσει ο Μήτρογλου…

Ερώτηση: Πόσα πέναλτι έχουν δοθεί εις βάρος του σε αυτά τα 91 εκτός έδρας παιχνίδια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2000;

Απάντηση: 17!!! Δύο στη Γιουνάιτεντ (σε δύο ματς, 0-3 και 0-3), δύο στη Μαρσέιγ (στο ίδιο ματς, 1-2), δύο στη Λεβάντε (στο ίδιο ματς, 0-3) κι από ένα σε Γουλβς (0-1), Μπασάκσεχιρ (1-0), Μπέτις (0-1), Γιουβέντους (2-3), Άντερλεχτ (3-0), Ρούμπιν (1-0), Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1), Μακάμπι Χάιφα (0-3), Ρόζενμποργκ (1-1), Ρόμα (1-1), Ρεάλ Μαδρίτης (0-3)..

Ερώτηση: Χρειάζονται σχόλια όταν έχουν δοθεί εις βάρος σου 17 πέναλτι και υπέρ σου μόνο ένα σε συνολικά 91 παιχνίδια μακριά από το σπίτι σου;…

Απάντηση: Όχι! Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Αυτό το 1-17 εις βάρος του Ολυμπιακού τα λέει όλα. Μία λέξη αρκεί, πετσόκομα!

Κοιτάξτε, εγώ δεν αρνούμαι ότι έχει δώσει και δίνει αφορμές ο Ολυμπιακός με επιπολαιότητες. Αλλά σε ποια ποδοσφαιρική λογική αντέχει να πλησιάζει 100 παιχνίδια στην Ευρώπη μακριά από την έδρα του και να έχει πάρει ένα πέναλτι; Κι αυτό ουσιαστικά μέσα στην…Ελλάδα, στην Κύπρο…

Πάμε παρακάτω: όρισε η ΟΥΕΦΑ διαιτητή στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός, τον Ισπανό Θέρο Γκράντε, ένα πραγματικά τοπ κλάσης ρέφερι.

Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός όποτε έχει παίξει να παίξει στην Αγγλία με Ισπανό διαιτητή; Έχει χάσει 0-3 από τη Σίτι φέτος (με τον Θέρο Γκράντε πάλι) και παλιότερα 1-2 από την Άρσεναλ και 0-3 από την Τσέλσι. Αντίθετα, π.χ. ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει την Άρσεναλ στο Λονδίνο με Ολλανδούς και Ιταλούς διαιτητές, όπως κι έχει φέρει ισοπαλία στην Μπέρνλι με τον Κασάι.

Γενικά ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με Ισπανούς διαιτητές τα τελευταία χρόνια έχει μόνο ήττες (εσχάτως το 1-2 τη Μαρσέιγ με τα δύο πέναλτι και πιο πριν το 0-2 από τον ΑΠΟΕΛ, πάλι με τον Θέρο Γκράντε), με μοναδική εξαίρεση το 0-0 φέτος στην Ομόνοια…

Τι έχει κάνει η Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια όταν την παίζουν Ισπανοί ρέφερι στα Κύπελλα Ευρώπης; Εντός έδρας 2-0 τη Νάπολι, 3-0 την Μπάτε, 3-1 την Κολονία, 2-0 τη Μαρσέιγ, 2-0 τη Φενέρμπαχτσε κι εκτός έδρας 3-0 την Όστερσουντ, 2-1 την Άντερλεχτ, 4-1 τη Γαλατασαράι. Κοινώς, οκτώ νίκες σε οκτώ παιχνίδια…

Κατά διαβολεμένη σύμπτωση στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ είχε οριστεί ο Γερμανός Σίμπερτ, με τον Ολυμπιακό να προέρχονταν από πέντε ήττες στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του στην Ευρώπη με Γερμανούς διαιτητές, εντός κι εκτός έδρας, την δε Άρσεναλ να είχε μόνο θετικά αποτελέσματα με ρέφερι από τη Γερμανία…Και εν τέλει είδαμε τον Σίμπερτ, αλλά και τον συμπατριώτη του στο VAR, να παίζουν μόνο Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη…

Είναι προφανές, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ότι ο περσινός αποκλεισμός της Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό ενόχλησε πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο στην Αγγλία και στην Άρσεναλ, αλλά και στην ΟΥΕΦΑ…

Άσχετο: Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, αφού με τα κοράκια δεν βγάζεις ποτέ άκρη, αν κάποιοι το θέλουν έτσι…

Ο Λοβέρα έπαιξε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός στη Ράσινγκ, στη νέα νίκη της, 2-0 εκτός έδρας επί της Πλατένσε. Μάλιστα, έγινε αλλαγή στο 67’, με το αποτέλεσμα στο 0-0, και η ομάδα του έβαλε δύο γκολ όταν βγήκε. Πώς πήγε ο νεαρός Αργεντίνος; Όχι άσχημα, αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερο. Πήρε προσπάθειες, ζήτησε μπάλα, όμως από ουσία λίγα πράγματα, κυρίως μία στιγμή με ένα καλό μπάσιμο και μία καλούτσικη σέντρα.

Ατυχώς, φαίνεται να μην καταλαβαίνει ούτε στη νέα του προσπάθεια (παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό στην πατρίδα του έως τις 31.12.2021), ότι έτσι όπως το πάει, δεν πρόκειται να κάνει καριέρα. Ντρίμπλα και ξανά ντρίμπλα, μέχρι που κάποιος αντίπαλος θα βρεθεί να τον κόψει, αφού δεν γίνεται να τους περάσει όλους. Είναι ενδεικτικό ότι τα λιγοστά γκολ και οι λιγοστές ασίστ που μέχρι τώρα έχει στην καριέρα του είναι τα μεν με σουτ από προσωπικές ενέργειες, τα δε από στατικές φάσεις. Όχι δηλαδή από συνεργασίες…

Μακάρι εκεί στην Ράσινγκ, που δεν είναι κάποια ομάδα της πλάκας, να του αλλάξουν τα μυαλά. Τουλάχιστον φαίνεται ότι θα έχει τις ευκαιρίες να παίξει περισσότερο απ΄ όσο έπαιζε εδώ-όχι ότι έπαιζε και λίγο (13 ματς βασικό και 21 αλλαγή του είχε δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς), αλλά τέλος πάντων. Και η Ράσινγκ θα παίξει και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, που είναι καλή βιτρίνα.

Κρίμα να χάσει ο Ολυμπιακός τα 4,2 εκ. Ευρώ που επένδυσε για τον Λοβέρα. Μιλάμε για τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα.

Από αυτόν που δύσκολα μπορεί να περιμένει πράγματα ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι ο έτερος Αργεντίνος, τον οποίο έχει δανείσει πίσω στην πατρίδα του, τον 26χρονο Σολδάνο. Αυτός είναι σοβαρό παιδί, μαχητής, αλλά η ποιότητα του έχει ταβάνι-και κυρίως δεν έχει επαφή με τα δίκτυα. Κάπως έτσι μπαίνει εσχάτως μόνο αλλαγή μετά το 70ο λεπτό στα παιχνίδια της Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μία τον Αύγουστο του 2019, μία τον Φεβρουάριο του 2020 και μία τον Δεκέμβριο του 2020. Σε συνολικά 36 παιχνίδια, όταν ένας σέντερ φορ κάνει τρία γκολ…

Τουλάχιστον για τον Σολδάνο ο Ολυμπιακός έδωσε ένα πολύ μικρότερο ποσό, κάπου στο ένα εκ. ευρώ, αλλά όπως κι αν έχει καλό δεν είναι να μην του βγαίνει άλλη μία αγορά παίκτη από την Αργεντινή. Ο δε δανεισμός του στην Μπόκα λήγει στις 30 Ιουνίου κι άρα πρέπει να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, αν δεν βρεθεί άλλη ομάδα να τον πάρει.