Εθνικός Άχνας – Ομόνοια 1-2: Πάτησαν κορυφή και ετοιμάζονται για το ματς με ΠΑΟΚ (vids)

Gazzetta team
Με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο η Ομόνοια επικράτησε εκτός έδρας του Εθνικού Άχνας με 2-1, πάτησε κορυφή και την Πέμπτη θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Έστω πιο δύσκολα από όσο αρχικά φαινόταν στο ξεκίνημα του ματς, η Ομόνοια πέρασε από τον Εθνικό Άχνας, επικράτησε με 2-1και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον Απόλλωνα Λεμεσού που ακολουθεί με 13 έχοντας ένα ματς λιγότερο.

Οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ που την Πέμπτη φιλοξενούνται από τον ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική του Europa League, ξεκίνησαν εξαιρετικά και στο 14' άνοιξαν το σκορ με τον Μποτεάκ. Στο 27' ο Ντούρις κατάφερε να κάνει το 0-2, ωστόσο εκεί που όλα έδειχναν πως θα τελείωνε το ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στο ματς.

Συγκεκριμένα στο 65' κέρδισαν πέναλτι, ενώ αποβλήθηκε και ο Λανγκ. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Γκόμπα στο 66' διαμορφώνοντας το τελικό 1-2, με την Ομόνοια όπως αναφέραμε με το τρίποντο αυτό να ανεβαίνει κορυφή και να κρατάει και το αήττητο στις έξι πρώτες αγωνιστικές του Κυπριακού πρωταθλήματος.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Στρατηλάτης, Περατικός (47΄Κονέ) Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους, Σάντος, Ντολεζάλ (73΄Μ. Ηλία) Χουντούμπιακ (59΄Μιγκελίτο) Ζάκπα, Γκόρουπετς, Χριστοφή, Σάβιτς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέτσιακς, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Σεχού, Γκόμεθ (55΄Κούσουλος) Ασάντε (67΄Βίτορ) Μποτεάκ, Σενέ (61΄Τζιωνής) Ντούρις.