Ίαν Ράιτ στο gazzetta.gr: «Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, μου αρέσει ο Φορτούνης»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο θρυλικός γκολτζής της Άρσεναλ, Ίαν Ράιτ μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ολυμπιακό, τον Κώστα Φορτούνη, την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και την διαμονή του στην Αθήνα!

Η παρουσία στην Αθήνα του «ήρωα» των οπαδών της Άρσεναλ, Ίαν Ράιτ επισκίασε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής φορ, μια εμβληματική φιγούρα των «κανονιέρηδων» με 185 γκολ σε 288 ματς και συνολικά 324 τέρματα σε 626 συμμετοχές στην 15ετή καριέρα του, θεωρείται ο κορυφαίος στράικερ στην ιστορία της Άρσεναλ στην προ-Ανρί εποχή!

Ο Ράιτ από κοινού με τον Γάλλο σταρ, αλλά και τους Τόνι Άνταμς, Ντένις Μπέργκαμπ και Πατρίκ Βιεϊρά συνθέτουν το σπουδαιότερο ίσως κουιντέτο στην 133η χρονη ιστορία των «Gunners», ενώ είναι μακράν ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής των οπαδών του λονδρέζικου συλλόγου.

Ο παλαίμαχος στράικερ και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, ακολουθεί εδώ και περίπου 20 χρόνια καριέρα τηλεσχολιαστή. Με αφορμή την χθεσινή αναμέτρηση (20/2) κόντρα στον Ολυμπιακό ταξίδεψε με το τσάρτερ του συλλόγου προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης την ομάδα της καρδιάς του.

Ο θρυλικός φορ, σε κάθε του βήμα απολάμβανε την λατρεία των οπαδών της Άρσεναλ, ανταποδίδοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο την αγάπη που του έδειχναν.

Ο Ίαν Ράιτ στο περιθώριο της παρουσίας του στην Αθήνα μίλησε στο gazzetta.gr πλέκοντας το εγκώμιο του Ολυμπιακού.

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα με συνεπή ευρωπαϊκή παρουσία. Μου αρέσουν έδρες όπως είναι το «Γ. Καραϊσκάκης», όπου επικρατεί θερμή ατμόσφαιρα αρκετή ώρα πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων. Ο θόρυβος είναι μεγάλος και είναι πάντα δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να παίξει σε αυτό το γήπεδο. Έχω πολύ θετική άποψη για τον Ολυμπιακό, είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό και ικανότατους ποδοσφαιριστές».

Ο Ίαν Ράιτ παράλληλα δεν έκρυψε την εκτίμηση του στον Κώστα Φορτούνη.

«Υπάρχουν πολλοί καλοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό όπως είναι ο Βαλμπουενά, αλλά μου αρέσει πολύ ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αναφέρομαι στον Κώστα Φορτούνη, πολύ καλός παίκτης με ποιότητα».

Ο πρώην διεθνής με την εθνική Αγγλίας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την Μικέλ Αρτέτα προσδοκώντας σε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τον προκάτοχο του, Ουνάι Έμερι.

«Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην οργάνωση της ομάδας με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο. Ο προπονητής έχει δύσκολο έργο μπροστά του, αλλά βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Υπάρχει καλή συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές κάτι που αρχίζει να φαίνεται».

Ο «legend» της Άρσεναλ, φρόντισε την ημέρα του αγώνα να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της Αθήνας, όπου μάλιστα έδειχνε εντυπωσιασμένος απ ' όσα είδε.

«Είχα την ευκαιρία να δω πολλά μέρη στην Αθήνα και απόλαυσα την παρουσία μου εδώ. Ήταν πάντως σημαντικό να συνεχίσουμε πάνω στη νίκη επί της Νιούκαστλ».

Δείτε τον Ίαν Ράιτ εν δράσει...