Μπέρνλι - Γουότφορντ 1-3 (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Η «ερυθρόλευκη» αποστολή... κατασκοπείας είδε από κοντά μία Μπέρνλι με τραγικά αμυντικά κενά, την οποία η Γουότφορντ... ισοπέδωσε ειδικά στην επανάληψη για το τελικό 1-3 που θα μπορούσε να είχε πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις.
Προφανώς και τα ευρωπαϊκά ματς είναι άλλη υπόθεση. Και φυσικά στον Ολυμπιακό ξέρουν καλά πως ασχέτως με το τι εικόνα δείχνει ένας σύλλογος στο πρωτάθλημά του δεν πρέπει να υπάρχει ο όποιος... εφησυχασμός. Ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωριστεί πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που μετέβησαν στην Αγγλία είδαν από κοντά μία Μπέρνλι στο γήπεδό της με πολύ σοβαρά αμυντικά προβλήματα και στα μόνα θετικά της η πίεση και η αντίδραση που είχε στο πρώτο μέρος για το 1-1 αλλά και ότι μπορεί να κάνει... ζημιές σε στημένες φάσεις. Το τελικό 1-3 υπέρ της Γουότφορντ του Χολέμπας αλλά και του κόουτς Γκράθια (σ.σ. που έχει δουλέψει στην Ελλάδα) ήταν άκρως τιμητικό για την Μπέρνλι ειδικά για το πρόσωπο που είχε στο β' μέρος.
Οι 11 της Μπέρνλι ήταν: Χαρτ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουορντ, Λένον, Κορκ, Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον, Χέντρικ και Γουντ. Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε σχηματισμό 4-4-1-1. Παρότι η Μπέρνλι φημίζεται για το πιο... σκληρό της αμυντικό προφίλ δέχθηκε γκολ αρκετά εύκολα και νωρίς. Στο 3ο λεπτό η ομάδα του άλλοτε ερυθρόλευκου Χοσέ Χολέμπας - που ήταν βασικός - η Γουότφορντ βρήκε δίχτυα στο πρώτο φετινό ματς της Μπέρνλι στο Turf Moor. Ο Ντινέι έκανε την κούρσα από τη δεξιά πλευρά και γύρισε ωραία για τον Γκρέι, ο οποίος εκτέλεσε έξοχα για το 1-0 υπέρ των Χόρνετς.
Τρία λεπτά μετά ήρθε το 1-1 για την Μπέρνλι. Ο Ταρκόφσκι ήταν εκείνος που έπιασε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. Στην φάση είχε συμμετοχή και ο Γκούντμουντσον. Ήταν ένα καλό στοιχείο για την Μπέρνλι, που έδειξε... σφυγμό...
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ.. ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ 1-3, ΓΛΙΤΩΣΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ
Στο 48ο λεπτό η Γουότφορντ βρήκε και άλλο γκολ. Πανέξυπνη πάσα του Ντουκουρέ στην κίνηση του Ντινέι, ο οποίος από εκεί και πέρα έχει εύκολο έργο μπροστά στον Χαρτ για το 2-1. Ο Γάλλος μέσος έκανε προσποίηση ότι θα σουτάρει και μετά βρήκε τον σκόρερ του 1-2 στην κίνηση. Σε κακή μέρα η άμυνα της Μπέρνλι... Στο 51' ήρθε και το 1-3! Ο Χιουγκς πήρε την μπάλα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και εκτέλεσε υπέροχα με το αριστερό για το νέο τέρμα των Χόρνετς. Όσο περνούσαν τα λεπτά η Γουότφορντ βελτίωνε την μεσοεπιθετική εικόνα και η Μπέρνλι συνέχισε να δείχνει σημάδια... κατάρρευσης - διάλυσης. Στο 70' ο νεοεισεθλθών για την Μπέρνλι Βόουκς είχε μία καλή στιγμή για γκολ με κεφαλιά άουτ. Στην συνέχεια όμως η Γουότφορντ είχε φάσεις ακόμα και για να κάνει το 5-1, όπως εκείνη του Σέμα στο 87'.
- Τρεις διαφορετικοί Άγγλοι παίκτες σκοράρουν για την Γουότφορντ για πρώτη φορά μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 και το ματς με την ομάδα των Ντονκάστερ Ρόβερς.
- Η Γουότφορντ που πέτυχε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα είχε χάσει 11 από τα 12 τελευταία εκτός έδρας ματς της στην κατηγορία!!! Είχε να γευθεί εκτός έδρας χαρά από τον περασμένο Νοέμβριο.