Χένρικσεν: «Πρέπει να σκοράρουμε στην Τούμπα για να περάσουμε»

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο προπονητής της Μίντιλαντ μίλησε για τα όσα περιμένει να συναντήσει στο αυριανό παιχνίδι της Τούμπας και την εικόνα που έχει σχηματίσει από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μπο Χένρικσεν γνωρίζει πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά του ΠΑΟΚ ενόψει του αυριανού «τελικού» στην «καυτή Τούμπα», όπως είπε χαρακτηριστικά, για μια θέση στους 16 του Europa Conference League.

Η Μίντιλαντ έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/2) στη Θεσσαλονίκη και αυτή την ώρα προπονείται στην Τούμπα, με την απουσία του Ντάλσγκααρντ (δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα, καθώς έγινε πατέρας) και τα προβλήματα των Ισακσεν και Τσαρλς να πονοκεφαλιάζουν τον Χένρικσεν.

Πιο αναλυτικά ο προπονητής των πρωταθλητών Δανίας είπε:

Για το τι περιμένει στο αυριανό παιχνίδι: «Ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι, πιστεύω θα είναι ένα φανταστικό παιχνίδι σε μια καυτή έδρα. Είναι ένα γήπεδο που ξέρουμε ότι ο κόσμος δημιουργεί καταπληκτική ατμόσφαιρα. Περιμένω να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον ΠΑΟΚ πλέον, έχουμε δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του το τελευταίο διάστημα».

Για το πλάνο του αγώνα που έχει σχεδιάσει: «Έχουμε ένα πλάνο για το παιχνίδι και ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν γίνεται να πω δημόσια τι θα κάνουμε όπως καταλαβαίνετε και πως θα παίξουμε. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, αποφασιστικοί και ψύχραιμοι σε όλα τα σημεία του αγώνα.

Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με φανταστικούς παίκτες και μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Πάντα έχουμε ένα σχέδιο, ανεξαρτήτως του αντιπάλου, αλλά θα πρέπει να δείξουμε εξυπνάδα και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ. Πιστεύω στην ομάδα μου και ελπίζω για το καλύτερο».

Σβιατσένκο: «Προσοχή στον Τσόλακ»

Ο αρχηγός της Μίντιλαντ, Έρικ Σβιατσένκο μιλώντας εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Μίντιλαντ στην συνέντευξη Τύπου, στάθηκε περισσότερο στην παρουσία του Αντόνιο Τσόλακ στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο προπονητής είναι αυτός που καθορίζει το πλάνο μας. Ο ΠΑΟΚ έχει διαθέσιμο έναν παίκτη, που φέτος έχει πετύχει πολλά γκολ, θέλει προσοχή και θα τον προσέξουμε ιδιαίτερα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί και να δημιουργήσουμε φάσεις στην αντίπαλη εστία».

@Photo credits: INTIME