Με Ματίγια και Γκάνεα η 11αδα του Άρη, με εκπλήξεις η Αστάνα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε τον Χαβιέρ Ματίγια για τον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ θέση στην 11αδα βρήκε και ο Κριστιάν Γκάνεα λόγω του προβλήματος υγείας του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ο Άρης αντιμετωπίζει (16:00, Novasports 2) την Αστάνα στην Astana Arena στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της δεύτερης προκριματικής φάσης του Conference League και πλην της υποχρεωτικής παρουσίας του Κριστιάν Γκάνεα στο αρχικό σχήμα, ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε αλλαγές. Ούτως ή άλλως στο κέντρο της άμυνας δεν είχε άλλες επιλογές πέραν των Δεληζήση-Μπεναλουάν, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Σάκιτς (δεξιά), Γκάνεα (αριστερά). Ο προπονητής του Άρη επέλεξε τον Χαβιέρ Ματίγια για παρτενέρ του Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελείται από τους Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Φακούντο Μπερτόγλιο ενώ στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Επίσης, κάτω από την εστία επιλέχθηκε ο Ντένις αντί του Χουλιάν Κουέστα.

Διάταξη 4-1-4-1 και εκπλήξεις περιλαμβάνουν οι επιλογές του Αντρέι Τιχόνοφ. Ο Ρώσος προπονητής εμπιστεύτηκε τους Σιμούνοβιτς, Μπίτρι στο κέντρο της άμυνας, στη δεξιά πτέρυγα θα αγωνιστεί ο Ρουκάβινα ενώ η πρώτη έκπληξη ήρθε από την παρουσία του Μπεϊσεμπέκοφ στο αριστερό άκρο καθώς συνηθίζει να τον χρησιμοποιεί είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στον άξονα. Ο Κουάτ θα έχει ρόλο 6αριου ενώ έκπληξη στοιχειοθέτησε η παρουσία του Εμπονγκ ο οποίος μαζί με τον Τσουπέρκα είναι τα δύο «8αρια». Στην επίθεση, ο Τιχόνοφ επέλεξε τον Μπαρσεγκιάν για την κορυφή της επίθεσης – αντί του Αϊμπέτοφ που συνήθως παίζει – ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν οι Τομάσοφ, Εουγκένιο. Έκπληξη αποτελεί η παρουσία και του τελευταίου.