Γι' αυτό το πανό τι έκανε σήμερα η UEFA στο Β. Μακεδονία - Ολλανδία;

Δημήτρης Τομαράς
Στο περιθώριο του αγώνα με την Ολλανδία οπαδός της Βόρειας Μακεδονίας σήκωσε πανό που έγραφε μόνο τη λέξη «Μακεδονία» και το οποίο παρά την σαφή πολιτική χροιά του και «πέρασε» και αναρτήθηκε και... φωτογραφήθηκε.

Το πανό αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα όνομα - ένα έθνος. Μακεδονία». Και παρότι το Euro είναι η κορυφαία διοργάνωση της UEFA, η οποία σε όλους τους τόνους διακηρύσσει ότι δεν... θέλει πολιτική χροιά και πολιτικά «μηνύματα» στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, το πανό (αν και... ατομικό και όχι κρεμασμένο) και πέρασε από τον έλεγχο και αναρτήθηκε. Απόψε στο Αμστερνταμ οι αρμόδιοι είτε δεν το πήραν χαμπάρι, είτε έκαναν τα στραβά μάτια. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη είναι της UEFA.

Πολλώ, δε, μάλλον, από τη στιγμή που το θέμα της συντομογραφίας της Β. Μακεδονίας στις φανέλες της ομάδας της, είχε προκαλέσει ήδη «θέμα», με επιστολή της ΕΠΟ και επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Να σημειωθεί ακόμα πως η UEFA στην απάντησή της προς την ελληνική Πολιτεία αλλά και την πλευρά της ΕΠΟ σημείωνε ότι χρησιμοποιείται το όνομα «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας» σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020.