Γαλλία – Βουλγαρία 3-0: Ζιρού για ρεκόρ, αγωνία για Μπενζεμά (vid)

Ο Καρίμ Μπενζεμά αποχώρησε τραυματίας και... φόβισε ενόψει Euro, αλλά ο αντικαταστάτης του, Ολιβιέ Ζιρού απάλυνε τον «πόνο» για τη Γαλλία με δύο γκολ κόντρα στην Βουλγαρία (3-0) και χρειάζεται άλλα έξι για να εκθρονίσει τον Τιερί Ανρί από τοπ-σκόρερ των Τρικολόρ!

Με εμφάνιση που δικαιολογεί τον τίτλο «φόβητρο» αποχαιρέτησε το κοινό της η Γαλλία, επικρατώντας 3-0 της Βουλγαρίας και πακετάρει βαλίτσες για το Μόναχο και την πρεμιέρα της κόντρα στη Γερμανία (15/6, 22:00). Ωστόσο, έχει και η ίδια τους δικούς της φόβους, μετά τον τραυματισμό του Καρίμ Μπενζεμ, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο, έβαλε τα κλάματα στον πάγκο και σήμανε «συναγερμό» για πιθανή «ζημιά» που θα τον θέσει νοκ-άουτ από το τουρνουά.

Στο αγωνιστικό, οι Τρικολόρ ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στο βατό εμπόδιο των Βούλγαρων και με το φοβερό «ψαλιδάκι» του Γκριεζμάν, με τη μπάλα να κοντράρει και σε αμυντικό, πήραν προβάδισμα από το 29’

Ο τραυματισμός του Μπενζεμά κόντεψε να επισκιάσει πλήρως το θέαμα και την απόδοση των Γάλλων, αλλά στο φινάλε το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Κι αυτό διότι ο… ανταγωνιστής του, Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος πήρε τη θέση του στο ματς, «έλαμψε» με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και βάζει πλώρη για την all-time κορυφή των «Bleus»!

Ο 35χρονος φορ της Τσέλσι (όχι για πολύ ακόμα), εκτέλεσε με προβολή-σήμα κατατεθέν στο 83’ από ασίστ του Παβάρ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90’ από τελική πάσα πάρε-βάλε του Μπεν Γιεντέρ, φτάνοντας έτσι τα 46 γκολ με το εθνόσημο.

Για να γίνει το νο1, απέχει μόλις έξι γκολ μακριά. Από τον θρυλικό Τιερί Ανρί, ο οποίος έθεσε τον πήχη στα 51 γκολ και… κινδυνεύει να χάσει την all-time κορυφή.