Κάναντι: «Η πιο ποιοτική Εθνική Ελπίδων της Αυστρίας, στο 50-50 η πρόκριση»

Δημήτρης Ρούσσος
Οι μάχες με την Αυστρία U21 που θα κρίνουν την πρόκριση της Ελπίδων στα τελικά του Euro της Ιταλίας είναι προ των πυλών και ο τεχνικός του Ατρόμητου, μιλά στο gazzetta.gr για τους Αυστριακούς χωρίς να δίνει προβάδισμα πρόκρισης σε κάποια ομάδα.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η πιο κρίσιμη ώρα για την Εθνική Ελπίδων έφτασε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αντιμετωπίζει την Αυστρία U21 με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στα τελικά του Euro της Ιταλίας. Πιο ιδανικός για να μιλήσει για την Εθνική Ελπίδων της Αυστρίας από τον Νταμίρ Κάναντι στην Ελλάδα δεν υπάρχει!

Ο τεχνικός του Ατρόμητου, γνωρίζει πολύ καλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Under 21 της χώρας του και έχει δει αρκετές φορές την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας στα παιχνίδια που έχει δώσει στο Περιστέρι. Μιλώντας λοιπόν στο gazzetta.gr, τόνισε πως η Αυστρία είναι η καλύτερη Under 21 που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα του, κάτι που κάνει την υπόθεση πρόκριση ορθάνοιχτη.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πολύ καλό ρόστερ των Ελπίδων, ωστόσο φάνηκε να πιστεύει πολύ στην Εθνική Αυστρίας καθώς όπως τονίζει, πολλοί Αυστριακοί αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες, αλλά και στο Champions League.

Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα απέναντι στην Αυστρία;

«Σίγουρα πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Πολλοί παίκτες της παίζουν σε κορυφαίες ομάδες, όπως ο Σλάγκερ της Ζάλτσμπουργκ, ο Βέμπερ στον Άγιαξ, ο Λάιμερ στη Λειψία, αλλά και άλλοι στη Γερμανία, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Αυτοί οι παίκτες είναι και τα ατού τους, προσφέροντας πολλά στην άμυνα και στο κέντρο. Από κει προκύπτει η αμυντική σταθερότητα, που τους οδήγησε και στην επιτυχία στη διαδικασία των προκριματικών. Η εμπειρία που έχουν από το Champions League, όπως ο Βέμπερ φέτος που αντιμετώπισε μάλιστα και την ΑΕΚ, θα έλεγα πως τους ανεβάζει ως ομάδα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν, γιατί είναι μεν μικροί σε ηλικία, όμως έχουν όλοι παραστάσεις και ξεχωρίζουν. Στο ζευγάρι πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι απόλυτα μοιρασμένες, χωρίς φαβορί».

Υπάρχουν μειονεκτήματα τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα;

«Δύσκολα μπορώ να βρω κάποιο! Το επίπεδο των Αυστριακών είναι υψηλό και η ομάδα αυτή έχει ρυθμό από τα πολλά παιχνίδια στα οποία αγωνίζονται οι περισσότεροι παίκτες της με τις ομάδες τους. Ο στόχος της πρόκρισης στο EURO για πρώτη φορά της ιστορίας της χώρας σε επίπεδο U21 είναι μεγάλος και πραγματικά δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάποιο αδύναμο σημείο».

Ο Κουλούρης, ο Κωτσόπουλος και ο Νάστος είναι παίκτες του Ατρόμητου που έχουν στελεχώσει την ελληνική ομάδα. Τι γνώμη έχετε για το σύνολο;

«Πρόκειται για ποιοτικούς παίκτες, που έχουν κερδίσει θέση και στους συλλόγους τους, όπως για παράδειγμα ο Τσιμίκας. Τους παίκτες του Ατρόμητου τους ξέρω καλά και πρόκειται για ταλαντούχους παίκτες που ξεχωρίζουν. Στην Ελλάδα βλέπει κανείς παίκτες με μέλλον και προοπτική, που χαίρονται να παίζουν για την Εθνική. Πιστεύω πως οι πιθανότητες για πρόκριση είναι 50-50, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο φαβορί».

Η συγκεκριμένη U21 της Αυστρίας είναι καλύτερη ή χειρότερη σε σύγκριση με το παρελθόν;

«Νομίζω πως πλέον γίνεται καλύτερη δουλειά στις ακαδημίες κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάδειξη πολλών ποιοτικών παικτών. Η προπόνηση και η ποδοσφαιρική εκπαίδευση βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι παλιά και νομίζω πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες γενιές που είχε η Αυστρία σε αυτό το επίπεδο. Η Ζάλτσμπουργκ δίνει μεγάλη βάση στις ακαδημίες της και νομίζω πως έχει συμβάλει στη γενική άνοδο του επιπέδου των νεαρών ποδοσφαιριστών».