Το πάρτι της Ρεάλ στο Μόναχο και το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

Κώστας Τόπας
Στις 29 Απριλίου 2014, η Ρεάλ αντιμετώπισε την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν και την απέκλεισε παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, μετά από 12 χρόνια.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πάρτι... έστησε πριν από έξι χρόνια η Ρεάλ στην έδρα της Μπάγερν, καθώς με 4-0 πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να μην ήταν άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με τα δύο τέρματα στο ματς, έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που έφτασε τα 15 σε μία αγωνιστική περίοδο.

Τα δύο πρώτα τέρματα για τους Μαδριλένους, τα πέτυχε ο Σέρχιο Ράμος με δύο κεφαλιές στο 16' και στο 20', ενώ ο Πορτογάλος «κλείδωσε» την πρόκριση για τη Ρεάλ στο 34' και στο 89', διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Για την ιστορία η Ρέαλ επικράτησε στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο, στην παράταση με 4-1 και κατέκτησε το 11ο τρόπαιο Champions League.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (72' Γκέτσε), Τόμας Μίλερ (72' Πισάρο), Μάντζουκιτς (46' Χάβι Μαρτίνεθ).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (75' Βαράν), Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (84' Καζεμίρο), Μπέιλ, Κρίστιανο Ρονάλντο, Μπενζεμά (80' Ίσκο).