Γαλατάσαραϊ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Βήμα πρόκρισης (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Η Ρεάλ κατάφερε να φύγει με νίκη με 1-0 επί της Γαλατάσαραϊ για να αποφύγει την κρίση και να κάνει βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η Ρεάλ συνήλθε με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από την Μαγιόρκα στο πρωτάθλημα και έφυγε με πολύτιμη νίκη από την Τουρκία επί της Γαλατάσαραϊ για να θέσει τα θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Πρωταγωνιστής για τους Μαδριλένους ήταν ο Κρόος, που στο 100ό του ματς στο Champions League πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους Αζάρ, Καζεμίρο και Κρόος να απειλούν στο πρώτο 10λεπτο για τους φιλοξενούμενους, πριν ο Κουρτουά κάνει δύο αποκρούσεις στις προσπάθειες των Μπελχαντά και Αντόνε.

Το τέμπο συνέχισε να είναι υψηλό και στο 18’ ήρθε το γκολ για την Ρεάλ. Ο Αζάρ γύρισε ωραία την μπάλα, ο Κρόος έκανε το σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αμφότερες οι ομάδες ήταν επικίνδυνες στη συνέχεια και στην επανάληψη οι παίκτες του Ζιντάν είχαν περισσότερο τον έλεγχο, παίζοντας καλύτερα.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις και μέχρι το 80’ όλες οι ευκαιρίες είχαν χαθεί για την Ρεάλ. Μόνο τότε κατάφεραν οι Τούρκοι να χάσουν τη μοναδική τους αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με την κεφαλιά του Ενζονζί στο 84’ για να μείνει το 0-1 μέχρι το τέλος.

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Ναγκαμότο, Ντονκ (46’ Φεγκουλί), Μαρσάο, Λουιντάμα, Μαριάνο, Σερί (77’ Μορ), Ενζονζί, Μπελχαντά (67’ Μπαϊράμ), Μπάμπελ, Αντόνε

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (79’ Χάμες), Αζάρ (79’ Βινίσιους), Ροντρίγκο (82’ Γιόβιτς), Μπενζεμά

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 9 (9-0)
2. Ρεάλ 4 (3-5)
3. Μπριζ 2 (2-7)
4. Γαλατάσαραϊ 1 (0-2)
Επόμενη αγωνιστική (06/11)
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ
Ρεάλ – Γαλατάσαραϊ