Ναι αλλά… ο ΠΑΟΚ έβαλε τέσσερα γκολ και το ματς έληξε 2-2!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα είδε στην Τούμπα σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στον Άγιαξ των ημιτελικών του Champions League, στοιχεία που θα παίξουν ρόλο και στο δεύτερο ματς του Άμστερνταμ.

Μπασάκσεχιρ - Ολυμπιακός με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Στις 30 Ιουλίου με αφορμή τα ματς των περασμένων ετών του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, έγραφα:

«Που καταλήγουμε και πώς εκείνα τα παιχνίδια μας βοηθάνε για τα φετινά και ειδικά για το πρώτο της Τούμπας;

Κατ’ αρχάς είμαστε βέβαιοι ότι όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει διαστήματα που θα «πατήσει» τον αντίπαλό του. Είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα του Φερέιρα μπορεί να βγάλει πολλές φάσεις απέναντι και σε αυτόν τον Άγιαξ. Το πιστεύουμε.

Είμαστε επίσης βέβαιοι, ότι όπως τότε, όπως το 2010 και το 2016, έτσι και τώρα, δεν θα μετρήσει ΚΑΘΟΛΟΥ το ποιος παίζει καλύτερα ή πιο θεαματικά. Η ουσία μετράει και αυτή σχετίζεται με το πόσα λάθη θα κάνει ο ΠΑΟΚ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ… ΜΗΔΕΝ ΛΑΘΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 100% ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ 180 Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΠΤΑ».

Κάπου εδώ θα μπορούσε και να κλείσει το σημερινό blog… Τι άλλο να γραφτεί μετά το ματς, όταν γράφτηκαν όλα αυτά ΠΡΙΝ την αναμέτρηση;

Πολύ απλά, είδαμε τον ΠΑΟΚ να έχει διάστημα που «πάτησε» και αυτόν τον Άγιαξ του 2019 (πολύ σημαντικό αυτό με τον φετινό Άγιαξ και το επίπεδό του) όπως έκανε και τότε. Η ουσία όμως, οι λεπτομέρειες και η συγκέντρωση έπαιξαν τεράστιο ρόλο, όπως και τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ.

Αυτά κυρίως διαμόρφωσαν το ΠΑΟΚ-Άγιαξ… 2-2!

Για να το εμπεδώσουμε όλο αυτό το σκηνικό, συμπληρώνουμε…

- Γνωρίζαμε και φυσικά επιβεβαιώθηκε ότι ο Άγιαξ είναι ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου.

- Φυσικά ο Άγιαξ είναι ανώτερος του ΠΑΟΚ και από αυτόν κυρίως θα εξαρτιόταν η εξέλιξη του αγώνα.

- Ήταν αυτονόητο ότι ο Άγιαξ θα κρατούσε την μπάλα (πολύ) περισσότερη στα πόδια του. Έγινε και αυτό…

- Περιμέναμε ότι θα έκανε πιο πολλές ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ, όπως και έγινε.

-Προφανώς και γνωρίζαμε ότι για να περάσει ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει υπέρβαση. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει...

Ναι, είναι πιο ποιοτικός ο Άγιαξ, πιο γρήγορος, πιο δημιουργικός, με παίκτες που ο ένας πλέον κοστίζει όσο όλος ο ΠΑΟΚ, αλλά… στο ματς που έγινε χθες στην Τούμπα, ο Δικέφαλος του Βορρά έβαλε τέσσερα γκολ και το σκορ έληξε 2-2!!

Ο Άγιαξ γκολ δεν έβαλε! Στο 0-1, αλλά ειδικά στο 2-2, οι παίκτες του ούτε καν πανηγύρισαν!! Τι να πανηγυρίσουν;

Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο…

Δεν πιστεύω ότι ήταν κυρίως θέμα τύχης ή ατυχίας για τον ΠΑΟΚ. Λάθη έγιναν που δεν συγχωρούνται σε τέτοιο επίπεδο.

Πριν τη φάση του πρώτου γκολ και στο πρώτο δεκάλεπτο, όλοι έτρεμαν! Ήταν κακό το ξεκίνημα σε επίπεδο νοοτροπίας. Αντιμετώπιζαν τους Ολλανδούς σαν εξωγήινους! Ο τρόμος έφερε το 0-1.

Όσο περνούσαν τα λεπτά και ειδικά μετά το 1-1, η πνευματική αντιμετώπιση άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μάχες, τους περίμενε και τους έτρεξε, εκμεταλλεύτηκε όλες τις κακές μεταβάσεις τους από επίθεση σε άμυνα και το ημίχρονο εύκολα μπορούσε να τελειώσει 3-1.

Δυστυχώς είχαμε… ημίχρονο. Καλύτερα να συνέχιζαν χωρίς να πάνε στα αποδυτήρια…

Στην επανάληψη ο Άγιαξ «πάτησε» την μπάλα, έβγαλε 13 τελικές, αλλά και πάλι γκολ από δική του προσπάθεια ΔΕΝ έβαλε. Ο Βαρέλα σημείωσε το 2-2 με τέτοιο γκολ που μπαίνει κάθε 10 χρόνια…

Αυτά που έχασε ο Άγιαξ… χάνονται. Αυτό που έβαλε… ΔΕΝ μπαίνει!

-«Μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ;»

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ…

Και για το δεύτερο ματς ισχύει ό, τι για το πρώτο: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αγγίξει το τέλειο, ο Άγιαξ να κάνει λάθη (όπως παραδοσιακά κάνει κάθε ομάδα που βγάζει τόσους παίκτες στην επίθεση) ο Πασχαλάκης να πιάσει πολύ μεγάλη απόδοση και η ομάδα του Φερέιρα να βάλει δύο γκολ.

Έτσι μπορεί να περάσει ο ΠΑΟΚ και όλοι όσοι έχουμε ζήσει… Τότεναμ, Ντόρτμουντ, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε, Άγιαξ, Σάλκε, Μπενφίκα, το ξέρουμε και το νιώθουμε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας, ΜΠΟΡΕΙ να προκριθεί.

* Για όσους βιαστικούς σπεύδουν από τα πρώτα ματς να βγάλουν συμπεράσματα για το… «τι ΠΑΟΚ θα δούμε φέτος», απλά σας υπενθυμίζω ότι: Όλα αυτά που γίνονται και βλέπετε, θα αλλάξουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό με τις… μεταγραφές που θα κάνει ο ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά τα ωραία που είδαμε ακόμη και κόντρα στον Άγιαξ, θα διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο μετά τις Φθινοπωρινές-Χειμερινές μεταγραφές του Δικεφάλου.

Θυμηθείτε ότι… έρχονται. Δεν αργούν…

Όλα όσα έγιναν και πέρυσι στο τέλος της χρονιάς (κύπελλο κτλ) αλλά και τώρα, γίνονται χωρίς ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ-ΜΑΟΥΡΊΣΙΟ-ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ.