Δημήτρης Πέλκας στο gazzetta.gr: «Τα πάντα για να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ»!

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Δημήτρης Πέλκας μπήκε στο «Ντα Λουζ», ανατρίχιασε ακούγοντας τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ να φτάνει στ’ αφτιά του και όπως λέει θα κάνει τα πάντα για να περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League.

Ολυμπιακός – Μπέρνλι με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ απέχει 90 ή 120 λεπτά από το να γράψει ιστορία και αυτό είναι από μόνο του δέλεαρ ενόψει του δεύτερου αγώνα στην κατάμεστη Τούμπα. Ο 24χρονος Ελληνας μεσοεπιθετικός μιλάει για τη ρεβάνς με την Μπενφίκα, το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με το «Δικέφαλο», αλλά και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

- Δημήτρη, η πρώτη σου σκέψη, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα με την Μπενφίκα, ποια είναι, πως είδε την πρώτη μονομαχία με τους Πορτογάλους;

«Η Μπενφίκα μας πίεσε και υπήρξαν στιγμές που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Το περιμέναμε αυτό να συμβεί, αλλά το καλό είναι ότι καταφέραμε να βγάλουμε αντίδραση, να ισοφαρίσουμε και να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μπροστά μας έχουμε έναν τελικό, το δεύτερο ματς στην Τούμπα, εκεί όπου πρέπει να τα δώσουμε όλα και παραπάνω από όλες μας τις δυνάμεις για να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να γράψουμε ιστορία για τον ΠΑΟΚ».

- Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς πρέπει να είναι πολύ καλύτερος για να καταφέρει να προκριθεί μέσα στην Τούμπα;

«Σίγουρα αυτό πρέπει να συμβεί, παράλληλα να δούμε τι λάθη κάναμε στον πρώτο αγώνα, που έφεραν αυτή τη μεγάλη πίεση ανά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, να είμαστε ακόμη καλύτεροι, πραγματικά για μένα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί όπως διαπίστωσαν όλοι το επίπεδο σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης είναι πολύ μεγάλο. Είμαστε κοντά και μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά».

- Πάντως για ακόμη ένα παιχνίδι, στο οποίο υπάρχει και αυτή η φάση με το αμφισβητούμενο πέναλτι, καταφέρατε και βγάλατε αντίδραση στο β’ μέρος. Είναι κάτι το αυτονόητο για τον τωρινό ΠΑΟΚ;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αντιδράμε ως ομάδα, στο ημίχρονο είδαμε τι λάθη είχαμε κάνει μέχρι τότε, είπαμε να το πιστέψουμε κι αν μας δοθεί έστω μισή ευκαιρία να την κάνουμε γκολ, κάτι που έγινε, αν και θα μπορούσαμε πριν από το γκολ του Ουάρντα να έχουμε σκοράρει και με τη φάση του Ζαμπά».

- Πως διαχειρίζεστε, ειδικά τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ, όλο αυτό το βάρος της διάκρισης με την είσοδο της ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Πραγματικά είναι το κάτι άλλο όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ακούς στα αφτιά σου τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωπικά, ανατρίχιασα, λίγο ήθελα για να συγκινηθώ, το ίδιο ένοιωθαν και τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση το να μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα με την ομάδα που αγαπάς και να είσαι τόσο κοντά στο να πετύχεις έναν άθλο. Το ξαναλέω στο δεύτερο ματς με την Μπενφίκα θα δώσουμε όχι απλά τα πάντα, αλλά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουν στη φάση των ομίλων».

- Σε προσωπικό επίπεδο είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση να φοράς τη φανέλα με το «10» στην πλάτη και να φτάνεις τόσο ψηλά με τον ΠΑΟΚ;

«Θέλω να είμαστε εμείς οι παίκτες του ΠΑΟΚ που θα γράψουν ιστορία. Στη ζωή μου θέλω να πετυχαίνω συνέχεια πράγματα, θέλω να είμαι ο πρώτος που θα έχει καταφέρει με τον ΠΑΟΚ να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γενικά, θέλω να κατακτήσω τίτλους με την ομάδα, στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, να φέρουμε κι άλλα τρόπαια στον σύλλογο και να μεγαλώνουμε την ομάδα».

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Ο Δημήτρης Πέλκας θεωρεί ότι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση, που υπάρχει ενόψει της ρεβάνς με την Μπενφίκα, καθώς χρονικά προηγείται το ματς του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Εκεί πρέπει να έχουμε τώρα στο μυαλό μας στο ματς με τον Αστέρα και μετά να κοιτάξουμε το δεύτερο παιχνίδι με την Μπενφίκα».

- Τι να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Όταν κάνεις πρωταθλητισμό είσαι υποχρεωμένος να κοιτάς κάθε ματς ξεχωριστά, να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο να κερδίζεις και να πηγαίνεις στο επόμενο. Οπότε αυτό πρέπει να κάνουμε και στην πρεμιέρα το Σάββατο. Να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Προέχει το ματς με τον Αστέρα και μετά η Μπενφίκα».