Ηρθε η ώρα να «μιλήσει» μια φορά η Τούμπα!

Σταύρος Σουντουλίδης
O Σταύρος Σουντουλίδης πιστεύει ότι πλησιάζει ολοένα και περισσότερο η ώρα της δικαίωσης του (αήττητου) ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Η πτήση προς τ’ αστέρια φτάνει προς το τέλος της…

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Αυτό που πάει να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ μοιάζει μ’ ένα ποδοσφαιρικό έπος. Δεν (θα) έχει ξαναγίνει...Να φτάσει ως τ’ αστέρια! Να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αποκλείσει κατά σειρά, δίχως να χάσει, τη Βασιλεία, την Σπαρτάκ Μόσχας και τώρα την πανίσχυρη Μπενφίκα!

Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο, νιώθει ισχυρός και έτοιμος να ολοκληρώσει την αποστολή του, αυτό το τρελό στοίχημα που έβαλαν στην Τούμπα πριν λίγους μήνες, αλλά θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Η ρεβάνς δε θα είναι καθόλου εύκολη, ακόμη κι αν πάνω από 25.000 ΠΑΟΚτσήδες κρέμονται σαν τα τσαμπιά στην κατάμεστη Τούμπα.

Τώρα, ήρθε η ώρα για μια φορά -επιτέλους- η Τούμπα να δώσει την πρόκριση. Δεν το έκανε δύο φορές (2010, 2016) με τον Αγιαξ και μια φορά (2013) με την Σάλκε. Και τι σύμπτωση; Όλα εκείνα τα πρώτα παιχνίδια είχαν λήξει με το ίδιο σκορ: 1-1. Ο «ναός» των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων σε μια εβδομάδα από τώρα θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Τέτοιες που όμοιές της δεν ξανάζησε την τελευταία δεκαετία και βάλε… Γιατί, όταν πριν από πέντε χρόνια βρέθηκε στην ίδια ακριβώς θέση, απέναντι στην Σάλκε, το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ κουνήθηκε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, γήπεδο. Τότε το 1-1 του Γκελζενκίρχεν (που γράφτηκε την ίδια ακριβώς μέρα μ’ αυτό στο «Ντα Λουζ» τον Αύγουστο του 2013) δεν ήταν αρκετό, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα (θα) είναι πολύ διαφορετικά.

Ο «Δικέφαλος» είχε για ήρωα τον Πασχαλάκη, σκόρερ τον Ουάρντα και πολυτιμότερο του γηπέδου τον Κρέσπο. Στάθηκε όρθιος όταν το «Ντα Λουζ» έγειρε επικίνδυνα, αλλά το 1-1 (για το οποίο έβαλε το… χεράκι του και ο Μίλοραντ Μάζιτς) είναι ένα δικαιότατο αποτέλεσμα. Ευτυχώς, δηλαδή, δεν πλήρωσε το κακό έως κάκιστο 20λεπτο (25’-45’), όπου παραλίγο μόνος του αυτός ο φοβερός και τρομερός, Πίζι, να τον βάλει μες τα δίχτυα και να τον στείλει… αδιάβαστο.

Στα μάτια των περισσότερων η Μπενφίκα, των δύο κυπέλλων πρωταθλητριών και των δέκα συνεχόμενων παρουσιών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, δεν κάνουν λάθος, ωστόσο αυτός ο ΠΑΟΚ, που οραματίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης και χτίζει μέρα με τη μέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Αλήθεια, αν δεν το κάνει τώρα, πότε ακριβώς θα το κάνει;

Οι δύο νίκες επί της Βασιλείας, η χωρίς ήττα πρόκριση επί της Σπαρτάκ Μόσχας και η ισοπαλία στο «Ντα Λουζ» δείχνουν στην πράξη πως αυτή η ομάδα έχει μεγαλώσει. Έχει αλλάξει επίπεδο. Κοιτάζει γιατί μπορεί να κοιτάξει ψηλά. Πολλοί αμφισβήτησαν αυτές τις επιτυχίες, αλλά ίσως την άλλη Τετάρτη θα πρέπει να ψάξουν να βρουν για άλλες δικαιολογίες…

Και ένα υστερόγραφο με μια δική του εικόνα, λίγες λέξεις αφιερωμένες σ' αυτόν τον ωραίο τύπο, με την αθώα τρέλα, που τόσα μα τόσα πολλά έχει ακούσει για το χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του.

«Αγαπάμε Ουάρντα»! Habibi, i love you...