Η Σέλτικ στον δρόμο της ΑΕΚ για τ΄αστέρια! (vids)

Gazzetta team
Η Σέλτικ έβαλε στη Γλασκώβη τα θεμέλια (3-1) και στη Νορβηγία με το 0-0 κόντρα στη Ρόζενμποργκ τσέκαρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό, όπου θα βρει την ΑΕΚ!

Ηταν καλύτερη και το απέδειξε! Η Σέλτικ μετά τη νίκη με 3-1 στη Γλασκώβη κόντρα στη Ρόζενμποργκ, πήρε ισοπαλία 0-0 στη Νορβηγία και μαζί το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό, όπου στις 7 του μήνα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά πίεσαν, με τη Σέλτικ (4-3-3) να αφήνει χώρους, αλλά να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα. Η Ρόζενμποργκ είχε ένα καλό σουτ στο 16' με τον Σόντερλουντ, ενώ στο 43' άγγιξε το γκολ, αλλά ο Γκόρντον με εξαιρετική επέμβαση του Λούντεμο κράτησε το μηδέν. Η Σέλτικ ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Γκόρντον σε δυο περιπτώσεις είχε σωστές τοποθετήσεις και η Ρόζενμποργκ αδυνατούσε να βρει λύσεις. Στο 87' οι Νορβηγοί βρήκαν δίχτυα με τον Μπέντνερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ.

Σέλτικ (4-3-3): Γκόρντον, Γκαμπόα, Άγερ, Χέντρι, Τιέρνι (85’ Λούστιγκ), Ντσαμ, Μπράουν, Σινκλέρ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ (63’ Ρόγκιτς), Εντουάρ (72’ Κρίστι)



Σέλτικ, η αντίπαλος της ΑΕΚ


Ε
ύκολα ο Αγιαξ, γκολ ο Μπεν!
Τα θεμέλια της πρόκρισης μπήκαν στο Αμστερνταμ (2-0) και στο Γκρατς ο Αγιαξ απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του. Ο Αίαντας ήταν εξαιρετικός κι επικράτησε 3-1 στο ρελαντί της Στουρμ, δίνοντας έτσι πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Αγιαξ παρουσίασε τη γηραιότερη ενδεκάδα της τελευταίας τετραετίας με το μέρο όρο να είναι 24 έτη και 307 ημέρες. Στο 39΄ ο Χούντελαρ πέτυχε το 1-0 και στο 48' ο Τάντιτς με κοντινό πλασέ σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα. Ο Χούντελαρ στο 77' σημείωσε το δεύτερο του προσωπικό γκολ με άψογο τελείωμα. Η Στουρμ - παρουσιάστηκε χωρίς τον Αυλωνίτη- μείωσε στο 89' με αυτογκόλ του Ονάνα. Ο Αγιαθ θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Σταντάρ Λιέγης.

Η ΜΠΑΤΕ με την... εμπειρία της πέρασε το εμπόδιο της Ελσίνκι στην Φινλανδία (0-0 το πρώτο ματς), καθώς επικράτησε 2-1. Οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Ραφίνια στο 21' και στο 24' ο Στάσεβιτς πέτυχε το 2-0. Οι Φινλανδοί μείωσαν με τον Γιαγκούμπι στο 28'.

Στην επόμενη φάση και η Αστάνα, η οποία υπερασπίστηκε το 2-1 του Καζακστάν, άντεξε την πίεση της Μίντιλαντ και απέσπασε λευκή ισοπαλία.

Η Καραμπάκ είχε αποσπάσει ισοπαλία (0-0) στην Αλβανία και στο Αζερμπαϊτζάν δεν είχε πρόβλημα να περάσει το εμπόδιο της Κουκέσι επικρατώντας 3-0. Ο Κιντάνα με δυο πέναλτι και ο Ντελάργκε έδωσαν τη νίκη.

Εισιτήριο πρόκρισης για τη Μάλμε, αφού μετά το 1-0 στην Ρουμανία, πήραν ισοπαλία εντός 1-1 με την Κλουζ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τζόκοβιτς, ωστόσο ο Τραούστασον πέτυχε το γκολ για τον... 3ο προκριματικό.

Πάρτι και για τον Ερυθρό Αστέρα, αφού μετά την τριάρα στο Βελιγράδι, επικράτησε 2-0 της Σούντουβα και στη Λιθουανία. Με τέρμα του Μπεν και του Ράντονιτς οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα στην επόμενη φάση. Σοκ για τη Λουντογκόρετς, αφού ηττήθηκε 1-0 στην Ουγγαρία (0-0 στη Βουλγαρία) από την Βιντεότον κι έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού

Σέλτικ - ΑΕΚ
Ερυθρός Αστέρας - Σπάρτακ Τρνάβα
Καραμπάκ - ΜΠΑΤΕ
Αστάνα - Ντιναμό Ζ.
Μάλμε - Βιντεότον
ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας
Σλάβια Πράγας - Ντ. Κιέβου
Σταντάρ Λ. - Αγιαξ
Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε
Σάλτσμπουργκ - Σκεντίγια