Έτοιμη για πρόκριση στη Νάπολη

Κώστας Ζάλιαρης
Χρειάστηκε μερικά χρόνια, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι είναι πλεόν έτοιμη και έμπειρη για να πάρει την πρόκριση από την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στη Νάπολη. Περνάει η νικήτρια του Τότεναμ – Ρεάλ, τσεκάρει «εισιτήριο» και η Μπεσίκτας κόντρα στη Μονακό.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Νάπολι – Μάντεστερ Σίτι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η δεύτερη μέρα της 4ης «στροφής» των γκρουπ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης βρίσκει ορισμένες ομάδες πολύ κοντά στην επίτευξη του αρχικού τους στόχου που ήταν η συνέχιση της ευρωπαϊκής τους πορείας και μετά τον Δεκέμβρη.

Πρώτη και καλύτερη η Μάντσεστερ Σίτι που αν αποφύγει την ήττα στην έδρα της εξαιρετικής Νάπολι, τότε θα περάσει αμέσως στους «16» του Champions League. Αρνητική η παράδοση των «πολιτών» σε ιταλικό έδαφος, αήττητη στα πέντε τελευταία ματς εντός έδρας η ομάδα του Σάρι.

Στη Βεστφαλία, η Μπορούσια Ντόρτμουντ που έχει μείνει με μόλις έναν πόντο έπειτα από τρεις αγωνιστικές, κοντράρεται με τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο και ισοβαθμεί το σύνολο του Πίτερ Μπος. Μια ήττα και ... τέλος το όνειρο της πρόκρισης για όποια από τις δύο ομάδες στο φινάλε της αποψινής αναμέτρησης φύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι.

Η Μπεσίκτας υποδέχεται τη Μονακό και η μέχρι στιγμής εξαιρετικής της παρουσία, της δίνει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκριση στους «16», αν πάρει νίκη κόντρα στους Γάλλους ή αν πάρει βαθμό και ταυτόχρονα η Λειψία αποτύχει να νικήσει την Πόρτο στο «Ντραγκάο», στο άλλο ματς του ομίλου.

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάριμπορ, κόντρα στην οποία την περασμένη αγωνιστική σημείωσε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του θεσμού φτάνοντας στο τελικό 7-0 με τρομερό ξέσπασμα και... πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητα για φέτος. Οι Σλοβένοι, θα χάσουν κάθε ελπίδα για τις δύο πρώτες θέσεις αν ηττηθούν και ταυτόχρονα η Σπαρτάκ Μόσχας πάρει νίκη επί της Σεβίλλης. Οι Ανδαλουσιανοί, απέναντι στους Ρώσους, θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για την απίστευτη ήττα που υπέστησαν με το τελικό 5-1 στο προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι.

Αναλυτικά τα ματς και οι βαθμολογίες:

5ο γκρουπ:

Λίβερπουλ – Μάριμπορ

Σεβίλλη – Σπαρτάκ Μόσχας

Η βαθμολογία:

1.Λίβερπουλ 5

2.Σπαρτάκ Μόσχας 5

3.Σεβίλλη 4

4.Μάριμπορ 1

6ο γκρουπ:

Νάπολι – Μάντσεστερ Σίτι

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Φέγενορντ

Η βαθμολογία:

1.Μάντσεστερ Σίτι 9

2.Σαχτάρ Ντόνετσκ 6

3.Νάπολι 3

4.Φέγενορντ 0

7ο γκρουπ:

Μπεσίκτας – Μονακό

Πόρτο – Λειψία

Η βαθμολογία:

1.Μπεσίκτας 9

2.Λειψία 4

3.Πόρτο 3

4.Μονακό 1

8ο γκρουπ:

Τότεναμ – Ρεάλ Μαδρίτης

Ντόρτμουντ – ΑΠΟΕΛ

Η βαθμολογία:

1.Τότεναμ 7

2.Ρεάλ Μαδρίτης 7

3.Ντόρτμουντ 1

4.ΑΠΟΕΛ 1