Λιόν - Λοριάν 4-1: Τα «ρέστα» τους για Champions League οι «γκον»

Βασίλης Τεμπέλης
Η Λιόν συνέτριψε με 4-1 τη Λοριάν, ανέβηκε τρίτη και συνεχίζει τη μάχη με τη Μονακό (παίζει στη Ρεμς) για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Τριάρα η Ναντ και «ζωντανά» για παραμονή τα «καναρίνια».

Η Λιόν δεν άφησε να πάει χαμένη η μεγάλη εκτός έδρας νίκη (2-3) στο Μονακό, υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/5) τη Λοριάν και τη συνέτριψε με 4-1. Ο Αουάρ άνοιξε το σκορ για τους «γκον» στο 53ο, αφού απέφυγε πρώτα με εξαιρετικό κοντρόλ τον αντίπαλό του.

Ο Πακετά στο 65ο λεπτό έκανε το 2-0 και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο συμπατριώτης του, Μπρούνο. Στο 72' με εκτέλεση πέναλτι ο Βραζιλιάνος έκανε το 3-0 και στο 77' το 4-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 83' με τον Μονκοντουί και να διαμορφώσουν το τελικό σκορ (4-1).

Η Λιόν ανέβηκε τρίτη και συνεχίζει τη μάχη με τη Μονακό - παίζει την Κυριακή (9/5, 18:05) στη Ρεμς - για την τρίτη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Η Λιόν έχει στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές εκτός τη Νιμ και εντός τη Νις, η Μονακό εντός τη Ρεν και εκτός τη Λανς.

Τρίτη σερί νίκη για τη Ναντ στην αναμέτρηση που διεξήχθη νωρίτερα. Μετά την απόδραση (1-2) από το Στρασβούργο, την τεσσάρα (1-4) στην Μπρεστ, τα «καναρίνια» νίκησαν 3-0 την Μπορντό και παρέμειναν ζωντανά στη μάχη για παραμονή.