Μαρσέιγ – Νις 3-2: Νίκη – θρίλερ μετά από 7 ματς, ανέβηκε 6η (vid)

Gazzetta team
Η Μαρσέιγ πανηγύρισε νίκη – θρίλερ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 7 ματς (3-2 εντός έδρας τη Νις) και ανέβηκε στην 6η θέση της Ligue 1, ένα βαθμό μακριά από την 5η Ρεν,

Επιτέλους... ανάσα για την Μαρσέιγ. Μετά από 7 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και μόνιμα με υπηρεσιακό προπονητή τον Νασέρ Λαρζέ, η ομάδα της Μασσαλίας λύγισε τη Νις (3-2 εντός έδρας) και ανέβηκε στην 6η θέση, στο -1 από την 5η Ρεν.

Η Μαρσέιγ, η οποία είχε να νικήσει στο πρωτάθλημα από τις 6 Ιανουαρίου (3-1 εντός έδρας την Μονπελιέ), προηγήθηκε νωρίς με το πρώτο γκολ του Ισπανού κεντρικού αμυντικού Άλβαρο Γκονθάλεθ (14'), με τον Σαλίφ – Εντίν Καουί να της δίνει σημαντικό προβάδισμα, λίγο πριν από την ανάπαυλα (42').

Η Νις, η οποία παρέμεινε 14η, μείωσε προσωρινά με το 12ο γκολ του Αμίν Γκουϊρί στη σεζόν, με την Μαρσέιγ να συμπληρώνει 14 διαδοχικά εντός έδρας ματς πρωταθλήματος όπου δέχεται γκολ, το χειρότερο σερί της από το 1963.

Ο Καουΐ έδειχνε να «καθαρίζει» το ματς στο 53', αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου με τον Μαλίκ Σελουκί (87') ενώ, στις καθυστερήσεις, είχαν σουτ στο δοκάρι με τον Γκουϊρί για να πληγώσουν την Μαρσέιγ, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.