Μπορντό – Λυών 0-0: Βρήκαν σε... τείχος οι Λυωνέ (vid)

Gazzetta team
Η Λυών δεν εκμεταλλεύτηκε τις λίγες καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε τους δύο πρώτους της βαθμούς σε μια Ligue 1 που φιλοδοξεί να διεκδικήσει, σύμφωνα με τον Ρουντί Γκαρσιά.

Για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, η Λυών δεν θα πάρει μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και αυτή η ιστορική απουσία, σύμφωνα με τον προπονητή της Ρουντί Γκαρσιά, «υποχρεώνει» τους Λυωνέ να παλέψουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με δεδομένο ότι θα έχουν μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα.

Στο πρώτο απαιτητικό παιχνίδι μετά το άνετο 4-1 επί της Ντιζόν στην πρεμιέρα, όμως, η Λυών βρήκε... τείχος και έμεινε στο 0-0 στην έδρα της σκληροτράχηλης Μπορντό, η οποία μετά από τρία παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ.

Ο Χουσέμ Αουάρ, ο οποίος μπήκε αλλαγή μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν το σουτ του βρήκε το δοκάρι της εστίας των Γιρονδίνων, εννέα λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90.

Η Λυών ήταν καλύτερη και πιο δραστήρια, αλλά έδειξε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και, αν έχει τέτοιες απώλειες και στο μέλλον, φαντάζει απίθανο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από το μεγάλο φαβορί και φέτος, την Παρί Σεν Ζερμέν.