«Αυτοκτόνησε» η Λυών, σώθηκε η Λιλ

Gazzetta team
Η Λυών ηττήθηκε στις καθυστερήσεις από τη Στρασμπούρ, που εξασφάλισε την παραμονή, και έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την τριάδα. Νίκησε η Μονακό, σώθηκε η Λιλ. Διπλό στο Παρίσι η Ρεν.

Απίστευτα ματς για την προτελευταία αγωνιστική στην Γαλλία, που βρήκε αμετάβλητη την τριάδα, με την Λυών να χάνει τη δεύτερη θέση από την Μονακό και να παραμένει στο +1 από την 4η Μαρσέιγ, τις Στρασμπούρ και Λιλ να εξασφαλίζουν την παραμονή και την Ρεν να κερδίσει την Παρί στο Παρίσι, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Μετά την ισοπαλία της Μαρσέιγ η Λυών είχε την ευκαιρία να κλειδώσει την έξοδό της στο Champions League. Οι λιονέ, όμως, υπολόγιζαν χωρίς την Στρασμπούρ, που έδινε αγώνα επιβίωσης, και μετά από εντυπωσιακό ματς ηττήθηκαν με 3-2! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπαοκέν στο 22’, όμως η Λυών έκανε την ανατροπή με πέναλτι του Φεκίρ (50’) και γκολ του Αουάρ (73’). Οι εκπληκτικοί γηπεδούχοι, όμως, ισοφάρισαν αρχικά στο 88’ με τον Ντα Κόστα, πριν ο Λινάρ με φαουλάρα κάνει το τελικό 3-2 στο 94’! Η Στρασμπούρ, λοιπόν, σώθηκε, ενώ η Λυών είδε την Μονακό να την περνάει στη δεύτερη θέση. Οι Μονεγάσκοι δυσκολεύτηκαν πολύ, αλλά κέρδισαν με 1-0 την Σεντ Ετιέν με πέναλτι του Φαμπίνιο στο 91’, σε ματς που είχε ρυθμό και πολλές φάσεις. Η Μονακό χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την τριάδα, ενώ με νίκη στο φινάλε θα πάρει την πρόκριση απευθείας για τους ομίλους του Champions League.

Στη μάχη της Ευρώπης η Ρεν πήρε μεγάλο διπλό στο Παρίσι επί της Παρί με 2-0, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Europa League, ενώ μετά την ήττα της Σεντ Ετιέν στο Μόντε Κάρλο η Νις την προσπέρασε στη βαθμολογία, σκορπίζοντας με 4-1 την Καέν, με τους Μπαλοτέλι και Σεν Μαξιμέν να κάνουν μεγάλη εμφάνιση. Στο «κόλπο» παραμένει και η Μπορντό, που κέρδισε με ανατροπή με 4-2 την Τουλούζ. Οι βιολέ παρέμειναν στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ και θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική να πιάσουν την Καέν, που βρίσκεται στο +3. Στη μάχη της ουράς η Λιλ κέρδισε με 2-1 την Ντιζόν, εξασφαλίζοντας την παραμονή, ενώ η Τρουά παραμένει στο -1 από την Τουλούζ μετά το 1-1 εκτός έδρας με την Μονπελιέ, σε ματς που θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κάνει άλμα σωτηρίας.

Τέλος, στα αδιάφορα ματς της βραδιάς η Αμιέν κέρδισε με 2-0 την Μετζ, ενώ η Ναντ επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας της Ανζέ.