Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ 3-1: Επιστροφή στις νίκες και κυνηγά τετράδα (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ο Χάαλαντ δεν σκόραρε, αλλά με τον Σάντσο να έχει «κέφια» η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέγραψε το σερί των τριών αρνητικών αποτελεσμάτων και επανήλθε στις νίκες με ανατροπή επί της Άουγκσμπουργκ (3-1), μπαίνοντας ξανά στη «μάχη» της τετράδας. Σκαρφάλωσε 3η η Άιντραχτ, ισόπαλες Ουνιόν-Γκλάντμπαχ.

Δεν ήταν και δεν είναι (ακόμη) σε καλό φεγγάρι. Η προηγούμενη εντός έδρας γκέλα απέναντι στη Μάιντς (1-1) είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, οι διαδοχικές ήττες από συνδιεκδικήτριες της τετράδας, Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν μεγάλωσαν τον προβληματισμό. Στο τέλος της ημέρας, λοιπόν, η Ντόρτμουντ είχε ανάγκη από μία νίκη για να ξαναβρεί τον στόχο της, που ρεαλιστικά, πλέον, είναι η έξοδος στο Champions League. Και τη βρήκε κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, σε ένα ματς που της στράβωσε ξανά από νωρίς με το 0-1 του Χαν στο 10’ και που ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε χαμένο πέναλτι (21’) κι έμεινε μακριά από τα δίχτυα.

Ωστόσο, χάρη στα γκολ των Ντιλέινι (26’), του ανεβασμένου Σάντσο (63’) και το αυτογκόλ του Ουντουοκάι που «εκβίασε» ο Νορβηγός στράικερ μετά από υπέροχη κούρσα, οι Βεστφαλοί έκαναν την ανατροπή, «έσβησαν» το σερί των τριών ματς χωρίς νίκη, αλλά θα χρειαστούν νέο, θετικό σερί αυτή τη φορά για να ξαναμπούν με αξιώσεις στην τετράδα (5η με 32 βαθμούς και ματς περισσότερο από Βόλφσμπουργκ).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μόρεϊ (78’ Πίστσεκ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (84’ Σουλτς), Ντιλέινι, Μπραντ (75’ Μπέλιγχαμ), Σάντσο, Ρόις (84’ Νταούντ), Ρέινα, Χάαλαντ

Άουγκσμπουργκ (Χάικο Χέρλιχ): Γκίλκιεβιτς, Όξφορντ, Γκουβελέουβ, Ουντουοκάι, Καλιτζούρι, Στρομπλ, Γκρουέσο (75’ Κιβέγια), Ιάγο (77’ Πέντερσεν), Χαν (65’ Βάργκας), Νιντερλέχνερ (65’ Γκρέγκοριτς), Ρίχτερ (65’ Γιένσεν)

Φουλάρει για Ευρώπη η Άιντραχτ με Σίλβα οδηγό

Είναι αλήθεια, η Άιντραχτ παίζει δυνατά για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και το «φωνάζει». Με μία μόλις ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια και αήττητο σερί 8 αγώνων στη Bundesliga, οι Αετοί έχουν «μεταμορφωθεί» κι απέναντι στην Χέρτα «πέταξαν» στην 3η θέση με σούπερ ανατροπή στο 2ο ημίχρονο(3-1) και τον Αντρέ Σίλβα να παραμένει «καυτός» και σε ρόλο οδηγού. Ο Πορτογάλος στράικερ σκόραρε δύο φορές, στο 68’ και το 90+5’ με πέναλτι κι έφτασε τα 16 γκολ στη σεζόν (2ος πίσω από Λέβα), με τον Χίντερεγκερ ενδιάμεσα να σφραγίζει το comeback (85'), «σβήνοντας» έτσι το αρχικό 0-1 των πρωτευουσιάνων με τον Πίοντεκ (66'). Έτσι, το νέο ντεμπούτο του Ντάρνταϊ στη Χέρτα ήταν ανεπιτυχές και τον βρίσκει στο -2 από την επικίνδυνη ζώνη με τις Αρμίνια και Κολωνία να έχουν ματς λιγότερο!

Χωρίς νικητή στο Βερολίνο

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ουνιόν και Γκλάντμπαχ στο Βερολίνο. Ετσι, οι γηπεδούχοι που έμειναν τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την τετράδα. Οσο για τους φιλοξενούμενους έπιασαν στην 4η θέση τη Λεβερκούζεν, αλλά με ματς περισσότερο. Στο 31' ο Κνόχε άνοιξε το σκορ για την Ουνιόν, με τον Πλεά να φέρνει το ματς στα ίσα στο 59ο λεπτά.

Πήρε βαθμό η Σάλκε στη Βρέμη!

Η Σάλκε απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από τη Βέρντερ Βρέμης, βάζοντας έτσι τέλος στο σερί των τριών ηττών. Ωστόσο, οι «βασιλικοί μπλε» έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας στο -9 από τη σωτηρία και με ματς λιγότερο. Η Σάλκε ήταν καλύτερη στο α' μέρος και στο 38' άνοιξε το σκορ με τον Ομάρ. Ωστόσο, στην επανάληψη, η Βέρντερ πίεσε κι έφερε το ματς στα ίσα με τον Μέβαλντ στο 77'. Στις καθυστερήσεις η ομάδα της Βρέμης βρήκε ξανά δίχτυα, με τον Εγκεσταϊν, αλλά το VAR έδειξε πως ο Γκεμπρε Σελασιέ που έκανε την πάσα ήταν οφσάιντ.