Μπάγερν – Ουνιόν Βερολίνου 2-1: Με 13άρι και ιστορικό ρεκόρ Λέβα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ο Λεβαντόφσκι έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Μπουντσελίγκα που σκοράρει και στις εννέα πρώτες αγωνιστικές, έχει σερί γκολ για 13 ματς συνολικά και οδήγησε την Μπάγερν στο 2-1 επί της Ουνιόν.

Ο Πιερ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε μεγάλα κέφια το 2015-'16 και είχε ξεκινήσει, σκοράροντας και στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της περιόδου. Ηταν το απόλυτο επίτευγμα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Ωσπου ήρθε τώρα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να κάνει δικό του και αυτό το ρεκόρ (9 σερί αγωνιστικές). Ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται σε... αρρωστημένη φόρμα και οδηγεί την Μπάγερν, η οποία γενικότερα αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες φέτος. Οπως στο 2-1 επί της Ουνιόν, όπου είχε καλά διαστήματα, αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει τις ευκαιρίες που δημιουργούσε (φοβερες επεμβάσεις ο Γκίκιεβιτς), ενώ παρουσίασε κενά πίσω και έδωσε δύο πέναλτι.

Το ωραίο μονοκόμματο βολέ του Παβάρ (13') άνοιξε το δρόμο στους Βαυαρούς και ο Λεβαντόφκσι με πλασέ (53') σκόραρε για 13ο παιχνίδι στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μετράει 22 στη σεζόν σε 14 αγώνες (μαζί με την Εθνική Πολωνίας) και 42 (+11 ασίστ) σε όλο το 2019. Με την είσοδο του Γκνάμπρι στο ματς η Μπάγερν έγινε καλύτερη μπροστά, αλλά λίγο νωρίτερα (58') είχε παραχωρήσει πέναλτι, το οποίος έπιασε ο Νόιερ (εκτέλεση Αντερσον). Μόνο που οι γηπεδούχοι έδωσαν και δεύτερο πέναλτι, με τον Πόλτερ (86') να ευστοχεί. Δεν άλλαξε κάτι ωστόσο, έως το φινάλε, η Μπάγερν βρέθηκε στην κορυφή και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Γκλάντμπαχ την Κυριακή.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Παβάρ, Πέρισιτς (78' Τολισό), Τιάγκο, Κουτίνιο (86' Γκορέτσκα), Ντέιβις, Μίλερ, Κομάν (65' Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Γκίκιεβιτς, Σούμποτιτς, Τρίμελ, Λεντς, Φρίντριχ, Γκέντνερ, Κρόος (60' Μπέκερ), Αντριχ, Μπίτλερ, Αντερσον (67' Πόλτερ), Ινγκβαρτσεν (66' Ούτζα).