Στουτγκάρδη - Αμβούργο 3-0: Άλμα παραμονής με σκόρερ Μαυροπάνο

Νίκος Κικίδης
Με τον Μαυροπάνο να ανοίγει το δρόμο της νίκης στα 44 δευτερόλεπτα, η Στουτγκάρδη επιβλήθηκε 3-0 του Αμβούργου κι έκανε άλμα παραμονής στη Bundesliga.

Με το ένα πόδι στη Bundesliga της νέας σεζόν βρίσκεται η Στουτγκάρδη! Στον πρώτο τελικό παραμονής άλλωστε απέναντι στο Αμβούργο, οι Σουηβοί επιβλήθηκαν με το κομβικό 3-0 με τον Ντίνο Μαυροπάνο μάλιστα να δίνει το σύνθημα της νίκης.

Μόλις στα 44'' της αναμέτρησης ο Έλληνας στόπερ νίκησε άπαντες στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και βρήκε δίχτυα για να βάλει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους. Και μπορεί ο Γκιρασί να σπατάλησε την ευκαιρία να γράψει το 2-0 από την άσπρη βούλα στο 26΄, όμως οι Σουηβοί κατάφεραν τελικά να σφραγίσουν τη νίκη με δυο γκολ στο β΄μέρος.

Αρχικά ο Βάγκνομαν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 51΄, με τον Γκιρασί τρία λεπτά αργότερα να παίρνει το αίμα του πίσω για το 3-0. Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα χειρότερα για το Αμβούργο στο 69΄όταν έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Σουχόνεν, ο οποίος θα λείψει από τη ρεβάνς και από την απόπειρα των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν από αυτό το βαρύ 3-0.