Η Ντόρτμουντ νίκησε την Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου και πλησίασε κορυφή!

Newsroom
Ο Μαυροπάνος επέστρεψε στη δράση, αλλά δεν μπόρεσε να... εμποδίσει τη Ντόρτμουντ να φτάσει στη νίκη 2-1 εις βάρος της Στουτγκάρδης. Νίκη τετράδας η Λεβερκούζεν.

Στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ τα βρήκε δύσκολα με τη σκληροτράχηλη Στουτγκάρδη, του βασικού και αναντικατάστατου Ντίνου Μαυροπάνου, όμως εν τέλει κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1. Η Μπορούσια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με ένα βαθμό λιγότερο από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, η οποία χθες (19/11) ηττήθηκε από την Άουγκσμπουργκ.

Μετά από ένα ημίχρονο χωρίς τέρματα ο Μάλεν έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο 56' με σουτ έξω από την περιοχή. Η Στουτγκάρδη βρήκε γρήγορη απάντηση και ισοφάρισε στο 63' με τον Ρομπέρτο Μάσιμο. Τη λύση έδωσε ο αρχηγός της Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις, ο οποίος στο 85' σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Νίκη τετράδας για τη Λεβερκούζεν, 1-0 τη Μπόχουμ του Λαμπρόπουλου

H Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά από τέσσερα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Bundesliga (δύο ισοπαλίες - δύο ήττες) επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς νίκησε τη Μπόχουμ με 1-0.

Το παιχνίδι έκρινε το γρήγορο γκολ του Αντλί, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μόλις στο 4'. Η Μπόχουμ πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Για τη Μπόχουμ αγωνίστηκε βασικός και αναντικατάστατος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ενώ ο Παναγιώτης Ρέτσος της Λεβερκούζεν είδε το παιχνίδι από τον πάγκο.

Περίπατος για τη Γκλάντμπαχ, 4-0 τη Γκρόιτερ Φιρτ

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασαν στο «Μπορούσια Παρκ» οι παίκτες της Γκλάντμπαχ, οι οποίοι θριάμβευσαν επί των αντιπάλων τους με 4-0. Δύο γκολ ο Χόφμαν, από ένα Νόιχαους και Πλέα.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ απέναντι στη νεοφώτιστη αντίπαλό της.
Οι πάικτες του Άντολφ Χούτερ πραγματοποίησαν μια μεστή εμφάνιση, και εκμεταλλευόμενοι την ήττα της Λειψίας από την Χόφενχαϊμ την «έπιασαν» στους 18 βαθμούς και την 6η θέση.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε μόλις στο 9ο λεπτό ο Γιόνας Χόφμαν, ενώ ο Νόιχαους διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 28'. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Πλέα σκόραρε για το 3-0, τελειώνοντας επί της ουσίας την υπόθεση νίκη για την Γκλάντμπαχ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Χόφμαν να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και μαζί το τελικό 4-0 στο 57ο λεπτό.

Η Χοφενχάιμ κέρδισε με 2-0 τη Λειψία και την πλησίασε στον πόντο

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Χόφενχαϊμ έκαμψε τις αντιστάσεις της Λειψίας στην «Κάιν-Νέκαρ Αρίνα» και μείωσε τη διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα της Bundesliga στην ελάχιστη απόσταση του ενός πόντου.

Το ήθελε πιο πολύ και το πήρε η Χόφενχαϊμ. Σε ένα παιχνίδι που, αν και νωρίς μέσα στη σεζόν, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την κατάληψη των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη, οι «μπλε» του Ρήνου επιβλήθηκαν της Λειψίας με 2-0, έφτασαν στους 17 βαθμούς, έναν λιγότερο από Γκλάντμπαχ και Λειψία που συγκατοικούν στην 6η θέση.

Ο Σαμασεκού ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 12', με τον Νταμπούρ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του γράφοντας το τελικό 2-0 στο 68'.

Ματσάρα στο Μπίλεφελντ, 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ δίκαια ισοπαλία

Σε μία συναρπαστική στην εξέλιξή της αναμέτρηση, Αρμίνια Μπίλεφελντ και Βόλφσμπουργκ αρκέστηκαν στο τελικό 2-2, ένα σκορ που αφήνει περισσότερο ευχαριστημένους τους φιλοξενούμνους. Βασικός ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης για την Αρμίνια, αντικαταστάθηκε στο 66ο λεπτό.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αρμίνια Μπίλεφελντ και Βόλφσμπουργκ στον γερμανικό βορρά. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0, χάρη στα γκολ των Οκουγκάβα στο 11' και Κλος στο 54' με πέναλντι, όμως οι «λύκοι» κάπου εκεί έβγαλαν αντίδραση.Μέσα σε μόλις δύο λεπτά μετέτρεψαν το 2-0 σε 2-2 (Βέγκχορστ στο 62', Νμέτσα στο 63') φέρνοντας το ματς στα ίσια, σκορ που έμεινε μέχτρι το τέλος του παιχνιδιού.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μπίλεφελντ δεν κατάφερε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, παραμένοντας προτελευταία με 9 βαθμούς στις πρώτες 12 αγωνιστικές, ενώ η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αφού είναι 5η με 20 πόντους σε 12 ματς.