Λειψία - Ντόρτμουντ 2-1: Κυρίαρχοι οι Ταύροι, φρέναραν το σερί των Βεστφαλών

Newsroom
Ο ιστορικός Ρόις δεν στάθηκε αρκετός για την Ντόρτμουντ να δραπετεύσει αλώβητη από την έδρα της Λειψίας, η οποία επικράτησε 2-1 και επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών.

Μπορεί στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, αλλά στη μέρα της είναι υπολογίσιμη για κάθε αντίπαλο. Ακόμα και για την Ντόρτμουντ που εδώ και τέσσερις αγωνιστικές δεν σταματούσε πουθενά στην πορεία της προς την κορυφή της Bundeliga, όμως η εντυπωσιακή Λειψία της έβαλε απότομο φρένο.

Οι Ταύροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης και σε ένα αγωνιστικό πλάνο που θύμιζε αρκετά εκείνο που εφάρμοσαν κόντρα στην Παρί κατάφεραν να πάρουν τα ηνία. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου μάλιστα (29΄) οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν την υπεροχή του σε γκολ, με τον... συνήθη ύποπτο Ενκουνκού να ανοίγει το σκορ σημειώνοντας το 11ο συνολικά γκολ του τη φετινή περίοδο.

Παρόλα αυτά η Ντόρτμουντ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη και έφτασε στην ισοφάριση με τος Ρόις στις αρχές του δευτέρου μέρους (52΄), ο οποίος αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου με 102 γκολ! Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη με την Λειψία να επανακτά τον έλεγχο και να βομβαρδίζει τα καρέ των Βεστφαλών σε αναζήτηση του νικηφόρου τέρματος.

Τελικά αυτό ήρθε δια... ποδιού Πούλσεν (68΄) ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1, έβαλε ξανά την ομάδα του στο δρόμο των επιτυχιών και συνάμα απότομα φρένο στην κούρσα της Ντόρτμουντ που ξέμεινε στο -4 από την κορυφή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image