Η εξήγηση στη μουρμούρα για Μπίσεσβαρ

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποδεικνύεται βαρόμετρο στην απόδοση του ΠΑΟΚ, αλλά όπως είπε και ο Βλάνταν Ίβιτς δεν είναι έτοιμος για τρία σερί 90λεπτα. Για το Καραϊσκάκη, όμως, θα είναι έτοιμος...

Ο φετινός ΠΑΟΚ, καλώς ή κακώς, στηρίζει πολλά στον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, ο οποίος στο ασπρόμαυρο «ναυάγιο» στο Μπακού ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε,έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις 30 λεπτά. Όμως, πρόλαβε να δείξει πόσο πολύ λείπει, πόσο αναγκαία είναι η παρουσία του στο χορτάρι για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μια γκρίνια, με κεντρικό πρόσωπο τον Μπίσεσβαρ. Πρώτος ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής απάντησε στη μουρμούρα, γιατί δεν ξεκίνησε τον Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα με την Καραμπάχ.«Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης, που δεν μπορεί να βγάλει τρία σερί παιχνίδια», παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα στο Μπακού.

Η εξήγηση του Ίβιτς δεν προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη. Πρώτος ο ίδιος θα ήθελε να τον έχει στο γήπεδο σε κάθε ματς. Αλλωστε και από άποψη ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας,ο Ίβιτς είναι από τους προπονητές που εμπιστεύονται έναν συγκεκριμένο κορμό ποδοσφαιριστών. Το αποδεικνύει μια απλή ματιά στο χρόνο συμμετοχής των παικτών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όμως, ο γεννημένος στο Αμστερνταμ πριν από 28 και κάτι χρόνια,Μπίσεσβαρ, μπήκε λίγο καθυστερημένα (και με κάποια παραπανίσια κιλά...) στην προετοιμασία,ο Ίβιτς θα ήθελε να τον έχει βασικό ακόμη κι από τα ματς με τον Αγιαξ, αλλά έβλεπε ότι δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί. Μετά από τρεις μήνες ο Ολλανδός ασφαλώς έιναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά και πάλι δεν δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί σε «back to back» παιχνίδια.

Η επιλογή του Ίβιτς ήταν να μπει γύρω στο 60ο λεπτό του χθεσινού αγώνα, τον είχε φωνάξει στον πάγκο για τις τελευταίες οδηγίες λίγο πριν η Καραμπάχ ανοίξει το σκορ, προκειμένου να δώσει στον ΠΑΟΚ αυτό που του έλειπε από το χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η λογική «λέει ότι ενόψει Ολυμπιακού, ο Ντίεγκο Μπίσεσβαρ θα είναι στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Σέρβος τεχνικός του «Δικεφάλου», απογοητευμένος και προβληματισμένος από την απόδοση πολλών ποδοσφαιριστών του στον αγώνα της Πέμπτης είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές.

Πολλές ή λίγες αλλαγές; Θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες κι αφού πρώτα η ομάδα ολοκληρώσει τις δύο προπονήσεις της επί Αθηναϊκού εδάφους.